Felhívások Oktatás

Digitális Témahét 2020 • FELHÍVÁS

Digitális Témahét Ötlettár – A Digitális pedagógiai Módszertani Központ felhívása

digA kényszer szülte munkarendváltás következtében a tanítás-tanulás során a digitális kompetencia „reflektorfénybe” került. A Digitális Témahét 2020 programjára korábban regisztrált pedagógusok, intézmények között többen már megvalósították projektjüket, vagy éppen most szervezik meg azt az intézmény online környezetébe. Sokan tehát a digitális munkarend lehetőségeit és korlátait mérlegelve adaptálták terveiket a távtanulás formájára.

Annak érdekében, hogy a programhoz még nem csatlakozott, vagy a megvalósítással kapcsolatban bizonytalanabb pedagógusok számára is megkönnyítsük a Digitális Témahéten való részvételt, egyúttal a meghirdetett díjakra a pályázatuk benyújtását, a távtanítás során egyszerűen megvalósítható projektötleteket gyűjtöttünk össze letölthető kiadványunkba.

Digitális Témahét Online Ötlettár

 

Az Ötlettárban megtalálható leírások között szerepel a Tudásbázisunkból négy Digitális Témahét mintacsomag, amelyeket adaptáltunk a távtanulási környezetbe. A gyűjteményünkben további kilenc, a mindennapi pedagógiai gyakorlatunk során könnyen hasznosítható projektötletet is közzéteszünk.

Továbbra is arra bíztatunk minden pedagógust és intézményt, hogy csatlakozzon a Digitális Témahét 2020 programjához, és a távtanításban megvalósított projektjét röviden, egyszerűen dokumentálva jelentkezzen a Digitális Témahét 2020 pályázatára annak érdekében, hogy minél több kiváló pedagógiai módszert, ötletet díjazhassunk. A pályázat határidejét 2020. május 31-ig meghosszabbítottuk.