Hazai hírek

Hétvégétől kezdik oltani a második vakcinával a pedagógusokat

oltsák második
MTI-felvétel

Az AstraZeneca vakcinával beoltott pedagógusokat a napokban értesítik, hogy mikor és hol kaphatják meg a második oltást – tájékoztatott az egészségügyi minisztérium.

Az első oltást a többség a megyeszékhelyeken kapta, általában kórházban, most már az oltópontokra hívják őket, az ígéret szerint a lakhelyükhöz legközelebbire.

Az értesítés SMS-ben vagy e-mailben érkezik, a terv szerint 16 ezren kapják meg a következő néhány napban a második oltást.

Az AstraZeneca szállítmányai azonban folyamatosan késnek, így egyelőre a szükségesnél kevesebb vakcina áll rendelkezésre. Ezen a héten 12 ezer pedagógust tudnak beoltani. A minisztérium közlése szerint ezeket a vakcinákat megyénként egyenlő arányban osztották el, az oltásra regisztráltak száma alapján.

Ide kívánkozik a tegnapi hír:

„Kiderült ugyanakkor, hogy a Pfizer és Moderna vakcinával beoltottak körében csaknem ugyanolyan gyakori a CVT előfordulása. A vizsgált 480 ezer hírvivő RNS (mRNS) vakcinával beoltott ember körében egymillióra 4 vérrögképződés jutott, míg az AstraZeneca esetében 5. A oxfordi tanulmány másik fontos következtetése az, hogy a vérrögképződésnek inkább kitett fiatal, 30 év alatti korosztályon belül is a Covid-19 nagyobb kockázatot jelent, mint a vakcináció.”  (ox.ac.uk) DATA

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: