Hazai hírek

Az alacsony átoltottságú járásokban szinte biztosan újra bezárják az iskolákat

ÁTOLTOTTSÁG AZ EGYES JÁRÁSOKBAN (ELSŐ DÓZIS)

alacsony átoltottságú

Az agresszív delta variáns miatt ősszel járványgócok alakulhatnak ki az alacsony átoltottságú járások iskoláiban is, így a közegészségügyi hivatal automatikusan bezárja az érintett osztályokat, intézményeket. Csak az oltással tudjuk megelőzni a fertőzés újbóli gyors terjedését – emlékeztetett Branislav Gröhling oktatási miniszter.
A másik oldalon a magasabb átoltottság azt jelenti, hogy a gyerekek járhatnak iskolába, nem kell ismét a mindenki számára megterhelő online oktatásra áttérni.

„Mindenki hozzájárul a normális, tantermi oktatás fenntartásához, aki beoltatja magát. Sajnos nagyon alacsony átoltottságú járások is vannak, ezekben veszélyben lesz az oktatás”

– folytatta Gröhling.
A gyerekek akkor is karanténba kerülnek (tehát csak a távoktatásban vehetnek részt), ha a családjukban jelentkezik a fertőzés.
Nagyon jól áll az átoltottság terén Pozsony (61%), továbbá a déli járások közül Szenc és Dunaszerdahely (51%), valamint Galánta (45%), azonban ezek a számok is messze vannak attól, hogy kialakuljon a nyájimmunitás.
A sereghajtó Nagyrőce (26%) és Gölnicbánya (27%), továbbá a magyarlakta járások közül Rimaszombat (28%).
Az oktatási miniszter szerint a sereghajtó járásokban szinte garantált, hogy sorra bezárják az iskolákat.

MÁR SZEPTEMBER VÉGÉN BEZÁRHATNAK EGYES ISKOLÁKAT A JÁRVÁNY MIATT

Itt gyorsan ki lehet keresni, hányan vannak beoltva a saját településünkön