Konferencia

Pozitív Pedagógia és Nevelés Program (felhívás)

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Pozitív Pedagógia és Nevelés Programja 2021. november 13-án megrendezi II. országos online konferenciáját a pozitív nevelés-oktatás témakörében. A program a Magyar Pedagógiai Társaság támogatásával jön létre.

Olyan – az óvodától a felsőoktatásig – programismertetéseket, kutatási beszámolókat, teoretikus és gyakorlati írásokat, családpedagógiai, didaktikai, egészségpedagógia, felnőttképzési, kisgyermeknevelési, közösségpedagógiai, mozgalompedagógiai, neveléselméleti, nevelésfilozófiai, neveléslélektani, neveléstörténeti, összehasonlító pedagógiai, szabadidőpedagógiai, valláspedagógiai és egyéb tanulmányokat várnak, amelyek témaválasztásukat tekintve a pozitív pszichológia eredményeivel rokoníthatók, ahhoz kapcsolódnak.

A tanulmánykötetbe szánt tanulmány szóközökkel együtt legalább 20 ezer, legfeljebb 60 ezer karakter lehet. Formailag a Magyar Pedagógia publikációs stílusát várjuk el.
Kérjük, amennyiben kutatást folytatott, ismertesse a kutatás célját, kérdéseit, az alkalmazott módszereket, a kutatás lebonyolítását és eredményeit, valamint a téma jelentőségét és lehetséges
hatását a pozitív pedagógiai nevelés elméletére és/vagy gyakorlatára.

Az elküldés címe: konferencia@pozitivpedagogia.hu

A kész, megjelenésre szánt tanulmányok beérkezési határideje 2021. augusztus 22.

A kötet megjelenéséről és a konferencia részleteiről a szervezők adnak majd tájékoztatást.

Pozitiv PedagógiaA 2020-ban megjelent tanulmánykötet ezen a linken érhető el!