Oktatás

Felvételi iránytű: Nagyszombat megye összes középiskolája

(Fotó: TTSK)

Nagyszombat megye elektronikus formában is közzétette pályaválasztási brosúráját, amelyben a magyar középiskolákról magyar nyelvű tájékoztatás található.

A hiányszakmákat tanuló, duális képzésben résztvevő diákok havi 50 euró ösztöndíjat és egyéb kedvezményeket kapnak – erről ITT írtunk.

A szülőnek február 20-ig kell kitöltenie és leadnia a jelentkezési lapot, amit február 28-ig elküld az alapiskola a két tannyelvű gimnáziumokba és azokba az iskolákba, ahol tehetségvizsgát is tartanak.

A többi középiskolába (beleértve a nyolcosztályos gimnáziumokat) április 10-ig kell kitölteni a jelentkezési lapot, és április 20-ig küldi azt tovább az alapiskola.

Két középiskolába jelentkezhetnek a kilencedikesek

Nagyszombat megye 45 középiskolájának több mint 16 ezer tanulója van, közülük 3300-an elsősök. Ebben a tanévben 25 iskola 700 diákja vesz részt duális képzésben. Az alábbi mellékletben az összes középiskoláról szóló tájékoztató megtalálható.

A magyar iskolák leírása a 160–191. oldalakon található

[pdf-embedder url=”https://www.magyar-iskola.sk/wp-content/uploads/2022/01/4062_brozura_stredne-skoly_web_text_linky.pdf”]