Közösség

Nagytalálkozóval ünnepel a prágai Ady Endre Diákkör

Ady Endre Diákkör
A 60. évfordulón tartott találkozó (Fotó: AED)

Idén ünnepli megalakulásának 65. évfordulóját a prágai Ady Endre Diákkör, és ennek apropóján 2022. április 28–30-a között megrendezi az AED Nagytalálkozót.
Szeretettel várnak minden diákot, öregdiákot, barátot, érdeklődőt, a részletes programról, jegyárakról később tájékoztatnak.

A találkozót az aktuális járványügyi intézkedéseknek megfelelően szervezik.

Az Ady Endre Diákkör küldetése a felvidéki magyar egyetemisták számára egy olyan környezetet biztosítani, amelyben otthon és jól érzik magukat, használhatják anyanyelvüket, ápolhatják szokásaikat és hagyományaikat. Az AED tagjai közül több neves tudós, művész, tanár, mérnök és politikus került ki az évtizedek során. Ennek folytatása érdekében mindent megteszünk a prágai magyar diákságért.

Az Ady Endre Diákkör a Diákhálózat legrégebben alakult tagszervezete. A Prágában tanuló magyar ifjúságot tömöríti magában már több mint hatvan éve. Feladata felkarolni és támogatni az új környezetükkel ismerkedő egyetemistákat, majd a tanulmányaik végeztével segítse elhelyezkedésüket akár szülőföldjükön, akár Csehországban. Az AED kultúrprogramokat szervez a lelkes prágai magyar diákságnak és a cseh fővárosban élő magyaroknak, akiket érdekel egy-egy előadás, színház, koncert, kiállítás, buli, bál vagy egyéb szabadidős tevékenység. A szervezet a bő hatvan éve alatt rengeteget változott, mind tagjainak létszáma, mind a programok tekintetében. Évek óta növekedik a rendezvények és az azokon résztvevők száma is.