Felhívások Közösség Szabadidő

Dalrahívó Pozsonyban

Dalrahívó A SZLOVÁKIAI MAGYAR PEDAGÓGUSOK VASS LAJOS KÓRUSA ÉS A POZSONYI MAGYAR SZAKKOLLÉGIUM A CSEMADOK PROGRAMJÁVAL ÖSSZHANGBAN ÉS A CSEMADOK IFJÚSÁGI TAGOZATÁNAK TÁMOGATÁSÁVAL

Dalrahívó

CÍMMEL ÉNEKES KÓRUS-WORKSHOP-OT TART.

HELYSZÍN: POZSONY, A CSEMADOK RÁKOSI ERNŐ NAGYTERME NÁM.l. MÁJA 10-12.

2023. ÁPRILIS 15.
12.30-16.00

SZÍVESEN ISMERKEDNÉL ÚJ EMBEREKKEL?
HIÁNYZIK EGY JÓ CSAPAT? A ZUHANY ALATT MÁR ÉNEKELTÉL, DE TÖBBET SZERETNÉL?
MOST ITT AZ ALKALOM!

Az ének a lélek kifejezőeszközei
PRÓBÁLD KI EGY IGAZÁN BARÁTSÁGOS ÉNEKLŐ KÖZÖSSÉGBEN, Ml REJLIK A HANGODBAN!

FOGLALKOZÁSVEZETŐK:
JÓZSA MÓNIKA, A KÓRUS MŰVÉSZETI VEZETŐJE, KARNAGY TORI CSABA, AZ IMPULZUS – KREATÍV ZENEI MŰHELY VEZETŐJE

Regisztráció itt:

https://forms.gle/35Rruo2Utez2uhwh8

A kórus Csehszlovákiai Magyar Tanítók Központi Énekkara néven alakult Nyitrán, 1964 novemberében. Alapító karnagyai között volt Ág TiborJanda IvánSchleicher László és – a szlovákiai magyar kórusmozgalom felélesztéséért fáradhatatlanul munkálkodó – Szíjjártó Jenő. Szíjjártó Jenőnek (politikai okokból) az első próbák után távoznia kellett. Helyére Takács András közreműködésének köszönhetően került vendégkarnagyként Vass Lajos, aki már 1965 elején hozzáfogott a kórus művészi fejlesztéséhez. Akkor több mint 100 tagja volt a CSMTKÉ-nak. (Ez a rövidítés néhány hónap alatt közismertté vált a szlovákiai magyarok körében, és még ma, a névváltás után is sokan így nevezik .)

A kórus tagjai szlovákiai magyar pedagógusok (és újabban nem pedagógusok is), akik havonta egy alkalommal (péntektől vasárnapig) találkoznak a fellépés színhe-lyéhez közel eső települések valamelyikén. Repertoárjának nagy részét az egyhetes nyári táborokban tanulja meg.

http://www.tanitokorus.eu/component/content/article/23-korusrol/289-dalrahivo-pozsonyban.html