Szabadidő

Izgalmas gyerekelőadással ünnepli a színházi világnapot a Füleki VMK

A színházi világnap alkalmából A színházi világnap alkalmából március 26-án Füleken a családokat várják a művelődési központba a szervezők, ahol az Odivo független színházi formáció mutatja be zenés mesejátékát A farkas, aki kipottyant a könyvből  (O vlkovi, ktorý vypadol z knižky) címmel.

A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartják meg március 27-én annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója. A színházi világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását.

A színházi világnap alkalmából A Füleki VMK egy nappal a színházi világnap előtt invitálja színházba a legkisebbeket, óvodáskorú és kisiskolás gyerekeket, a szüleikkel együtt, hogy felfedezzék a színház csodálatos világát. Az Odivo független színházi társulat egy  izgalmas, vizuális ötletekben gazdag előadást készített nekik helyünk kereséséről a nagyvilágban. Az alkotók játékosan és leleményesen kísérik végig a fiatal nézőket a farkas kalandokkal teli útján, miközben az csak egy otthonra vágyik. Az előadásban csodálatos módon kapcsolódnak össze a bábszínházi elemek, a mozgásművészet, a performance, a zene és egy erős vizuális világ, amely magával ragad minden nézőt.

A Füleki Városi Művelődési Központ rendezvényére elővételben kedvezményesen vásárolhatók jegyek a VMK-ban: gyerekeknek 3, felnőtteknek 5 euróért. Az előadás napján a nézők a helyszínen 4, illetve 6 euróért válthatják meg belépőjegyeiket.

A színház nem csak szórakoztat, hanem lelkesít, felvilágosít és művel, kultúrákat, nemzeteket összekovácsoló erővel bír. Ennek jegyében kínálja programjait a VMK minden érdeklődőnek nemcsak a színházi világnapon, hanem egész évben.

A színházi világnap alkalmából