Felhívások Hazai hírek

Táncórák – bemutató

A Komáromi Jókai Színház bemutatja Mark St.Germain: Táncórák című szemléletformáló darabját, amely a Veszprémi Petőfi Színház és a Csavar Színház koprodukciójában készült. A bemutató időpontja 2023. december 8-án 19:00 óra. Rendező: Gál Tamás.

Mark St. Germain, amerikai drámaíró 2014-ben írott romantikus és szellemesen szórakoztató színműve – azon túl, hogy ajtót nyit az autisták világára – egyben elgondolkoztat is: mégiscsak közös ez a világ, amelyet ki így lát, ki úgy, hiszen mindenki másképp egyforma.

Szabó Viktor és Kiss Szilvia, a darab főszereplői • Szalai Csaba fotója (Vehir.hu)

A színdarab világpremierjére 2014. augusztus 13-án, a Barrington Stage Company előadásában Pittsfield, Massachussetts-ben került sor, Julianne Boyd, művészeti igazgató és Tristan Wilson, operatív igazgató vezetése alatt.

Senga és Ever szomszédok. Még sosem találkoztak. Mindketten bezárkóztak a saját világukba.
Senga élete a tánc, de egy balesetben súlyosan megsérült, az orvosok szerint soha többé nem táncolhat. Ever autista, különös intellektusú, akinek nehézséget jelent kapcsolatba lépni másokkal. Aztán Ever egy napon mégiscsak becsönget Sengához: tanítsa meg táncolni. Lépegetnek egymás felé, először kicsit ügyetlenül, aztán kíváncsi figyelemmel, milyen is a másik világa. Ahogy megismerik egymást, érzelmekből is leckéket vesznek. Külön-külön és közösen is megpróbálnak „kitáncolni” a maguk komfortzónájából, amelyben jó ideje éldegélnek.

Az előadással a színház Szlovákiában elsőként csatlakozik az autistabarát intézményekhez.

Kiemelt kép: Szalai Csaba fotója (Vehir.hu)

Kapcsolódó:

TÁNCLÉPÉSEK EGYMÁS FELÉ

„Mindenki számára meg lehet találni azt a munkakört, melyben helyt tud állni” – Gál Tamás rendező a Táncórák előadásról

Szabó Viktor, a Táncórák férfi főszereplője: „Minden ember különleges, a különbözőségeink tesznek bennünket egyedivé.”

A Táncórák című darabot nézve érzelmi leckéket vehetünk