A Családi Kör Egyesület internetes magazinja a szlovákiai magyar iskolákról, oktatásügyről.

Fenntartó/prevádzkovateľ:

Családi Kör Egyesület/Združenie rodinných kruhov
Medzilaborecká 17
82101 Bratislava – mestská časť Ružinov
IČO: 30778093

ISSN 2585-853X

Webdesign by:
Családi Kör Egyesület
Kapcsolat Adatvédelem

Ezen az oldalon esetenként olyan írások jelennek meg, amelyek a hagyományos iskolafelfogástól eltérő mintákat népszerűsítenek. Ennek következtében előfordulhat, hogy az idetévedő kiskorú felhasználók látóköre gyorsabban szélesedik, mint azt a szülők esetleg szeretnék.

 • Haraszti Gyula

  Haraszti Gyula

  Főszerkesztő, A Családi Kör Egyesület elnöke

  Okleveles villamosmérnök, grafikus, vágó, szerkesztő, operatőr, webmester… Több szlovákiai internetes oldal üzemeltetője. A Családi Kör Egyesület elnöke.

 • Haraszti Mária

  Haraszti Mária

  Szerkesztő

  Író, költő, műfordító, előadóművész, könyv- és lemezkiadó, producer. Volt a Madách Kiadó, az Irodalmi Szemle, a Szőrös Kő és a Szlovák Rádió Magyar Adása szerkesztője. Előadóművészként, amatőr színpadi rendezőként, irodalmi összeállítások szerkesztőjeként, színpadi dramatizációk szerzőjeként is ismert. 10 kötete közül 6 gyermekeknek íródott.

 • Vályi Horváth Erika

  Vályi Horváth Erika

  Szerkesztő

  Szabadúszó újságíró, szerkesztő, a kortárs szlovák, cseh és német próza fordítója, 16 önálló műfordításkötete jelent meg hazai és magyarországi kiadók gondozásában. Hosszú évekig az Új Szó oktatási mellékletét, az Iskola Utcát szerkesztette, civil szervezetével érzékenyítő irodalomterápiás foglalkozásokat tart alap- és középiskolások számára. Fontosnak tartja az olvasásnépszerűsítést és a kreativitásra nevelést. Két gyermek édesanyja.

 • Farkas Rebeka

  Farkas Rebeka

  Szerkesztő

  Szerkesztő. Pozsony.

 • Ing. Pálszegi Tibor, PhD.

  Ing. Pálszegi Tibor, PhD.

  Szerkesztő

  Nyugdíjas fizikai-kémikus és kémiai fizikus, szakterülete a kooperatív kutatás a kémiai fizika számítási és elméleti modellezésének különböző területein. Fizika alapfokú kurzusok oktatása és kutatás a kémiai fizika különféle területein, elsősorban az ultragyors optikai spektroszkópia és az elektronikus gerjesztés molekulákban és molekuláris aggregátumokban történő transzferének problémás területén.