Hazai hírek

Május 25-én vagy június 1-jén nyitják ki az iskolákat

Automatikus vázlat
A miniszter ma családi kerékpárral járta körbe a nagyszombati iskolákat

Jövő hétfőn, május 18-án jelenti be a válságstáb és a kormányfő, hogy újraindul-e az oktatás – várhatóan pozitív döntés születik, hiszen a járványügyi statisztikák rendkívül jól alakulnak.

UPDATE: Megnyitják az óvodákat és az iskolák 1-5. évfolyamaiban folytatódhat a tanítás június 1-től. Nem lesz kötelező az iskolába járás, ha a szülő aggódik, továbbra is otthon maradhat a gyerek. Az osztályokban egyszerre 20 tanuló lehet, az óvodákban 15

Június 1-jén folytatódik a tanítás, mehetnek iskolába a gyerekek

Branislav Gröhling ennek jegyében egész héten az iskolákat járja és az igényekről tájékozódik, mai nyilatkozatából pedig kiderült a nyitás dátuma.

ELDŐLT, HOGY NEM LESZ TANÍTÁS A NYÁRI SZÜNETBEN

„Május 18-ig kiértékeljük a tapasztalatokat, és utána egy, esetleg két hetük lesz az iskoláknak, hogy mindenre felkészüljenek” – jelentette ki ma Gröhling Nagyszombatban, ahol több iskolát felkeresett.
Ez azt jelenti, hogy május 25-én vagy június 1-jén indulhat a tanítás.
Gröhling azt is elmondta, a minisztérium már dolgozik a részletes utasításokon.
Ezek közé tartozik például hogy hány gyerek lehet egy osztályban, milyen gyakran kell felszólítani őket, hogy mossanak kezet, hol kell szájmaszkot viselni, naponta hányszor kell fertőtleníteni a kilincseket stb., az óvodákban pedig a játékokat is.
A miniszter ismét hangsúlyozta, az oktatás önkéntes alapon fog zajlani, egyetlen szülőt sem kényszerítenek, hogy iskolába küldje a gyerekét, ha aggódik az egészsége miatt, és Gröhling azt mondta, ez a pedagógusokra is vonatkozhatna.
Az oktatás a korábbi nyilatkozatok alapján feltehetően az 1–5. évfolyamban indul újra. (l)

AZ OKTATÁSI MINISZTER SZERINT SZEPTEMBERBEN LESZ BEHOZVA A LEMARADÁS

2 hozzászólás

  1. Hát….! Szerintem ez nem így van. Van egy tanár ismerősöm aki mondta.

    1. Hát….! Branislav Gröhling, az oktatásügyi miniszter azt mondta, ami a cikkben le van írva. Persze lehet, hogy a tanár ismerős jobban tudja…

Nem lehet hozzászólni.