Hazai hírek

Másképp számolják a fertőzött gyerekeket

Másképp számolják a fertőzött gyerekeket, úgy kozmetikázták a Covid-automatát, ugyanis az fenyegetett, hogy az iskolai osztályok tesztelése, karanténba küldése miatt nagyon megugranának az esetszámok és nagyon gyorsan ismét piros és bordó lenne az egész ország. Persze ez így sincs kizárva.

A gyerekek körében azonosított koronavírus-fertőzések mostantól már nem nyomnak annyit a latban, mint a felnőtt lakosság megfertőződése.

A cél, hogy lassabban kerüljenek át a járások a zöld fázisból a narancssárgába, pirosba, borbóba, illetve gyorsabban kerüljenek ki onnan és enyhíteni lehessen a korlátozásokat (a bordó járásokban például este 9 után már kijárási korlátozás van érvényben).

Az indok pedig az, hogy gyerekek elenyésző számban kerülnek kórházba a koronavírus miatt, nem terhelik le a betegellátást, ezért nem kell ugyanolyan arányban számolni a 18 év alattiakkal, amikor a fertőzésszámok alapján kikalkulálják, hogy várhatóan mennyien szorulnak majd kórházi kezelésre.
A számítgatás részleteit nem közölte az egészségügyi tárca, csak azt, hogy így körülbelül 15 százalékkal lassabban kerül át veszélyesebb besorolású fázisba egy-egy járás. A besorolásnál az esetszámok mellett például azt is figyelembe veszik, hogy mekkora az 50 év felettiek átoltottsága a járásban.

A HÉTFŐTŐL, SZEPTEMBER 20-TÓL AKTUÁLIS BESOROLÁS