ÁLLÁS

Egyre nagyobb a tanárhiány, reménytelenül hirdetnek az iskolák

tanárhiány
(Fotó: Pixabay)

Egyre nagyobb a tanárhiány, egyre több álláshirdetést adnak fel az iskolák, májusban 680 ilyen hirdetést tettek közzé, június első hat napján pedig további 181-et az Edujobs.sk oldalon. Ez majdnem 300-zal több, mint tavaly ilyenkor.

Áprilisban, májusban, júniusban van a legtöbb ilyen hirdetés, majd augusztusban ismét megugrik a számuk – összegezte a profesia.sk álláskereső oldal.

Ráadásul a helyzet csak romlani fog, ugyanis egy friss felmérés szerint a pedagógusok fele komolyan fontolgatja, hogy otthagyja a pályát: ERRŐL ITT ÍRTUNK RÉSZLETESEN.

A hirdetések 65 százalékát alapiskolák teszik közzé, országos szinten a felső tagozaton van a legnagyobb tanerőhiány, főleg fizika-, matematika- és informatikatanárokra lenne szükség, elsősorban Pozsonyban (a hirdetések felét pozsonyi iskolák tették közzé, a második Nagyszombat és környéke 12 százalékkal).

Azonban gyér az érdeklődés, többen reagálnak az oktatásügyben meghirdetett nem pedagógiai állásokra. Ilyen például a portási állás, a takarítói munka, a karbantartó, az adminisztratív munkaerő, titkárnő, vagy a gazdasági ügyintéző és a könyvelői állás.

allasok

2 hozzászólás

  1. Jó napot, a tapasztalatom az, hogy nem is a tanárok létszáma kevés, hanem az agreszív szülők és a szülőknek szervilis iskolavezetés mobbingja az, ami iskolaváltásra kényszeríti a tanárokat. Tehát inkább a fluktuáció nagy.

    https://dennikn.sk/minuta/2420302/?ref=ampm&fbclid=IwAR3FPGWMatbXRssPMykxjjaiDYPrgW9hLPp1sooe53E2Avs6STZfO2BC76M

    https://www.ta3.com/clanok/202842/ucitelia-sa-citia-vycerpani-a-v-strese-mnohi-uvazuju-aj-o-odchode-z-profesie?fbclid=IwAR0OmemVV-vKYNVNbiwCK2nliSlfriuXCQO5FyxfcKBEsUXJxrzimHiaY1E

Nem lehet hozzászólni.