Felhívások

Nyílt nap a pozsonyi magyar tanszéken

ComeniusA Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Kara 2023. január 28-án (szombaton) 10.00 és 14.00 óra között nyílt napot tart.

A Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék tanulmányi programjairól magyar nyelven 11.00–14. 00 óra között itt tájékoztatunk Benneteket: Gonda u. 2. (Gondova u. 2), első emelet, 146-os szoba).

Az érdeklődők tájékoztatást kapnak a 2023/24-es tanévben induló tanulmányi szakokról, találkozhatnak az egyes tanszékek oktatóival és diákjaival, és megismerkedhetnek a karon folyó, valamint az egyetemen kívüli diákélet lehetőségeivel.

Részletes információkat a nyílt napról itt találtok:

Nyílt nap a pozsonyi magyar tanszéken

 

A nyílt nap programját itt nézhetitek meg:

DOD_2023_program.docx.pdf (uniba.sk)

 

Kérdéseket tehettek fel a tanszékvezetőnek, ezenkívül a kiadványszerkesztő szak egyik végzősének, ill. a tanár szak egyik hallgatójának.

 

A tanszék prezentációját itt nézhetitek meg.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!


A Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék jelenleg három tanulmányi szakot kínál az érdeklődőknek:
1. Magyar nyelv – kiadványszerkesztés (egyszakos képzés),
2. Magyar nyelv és irodalom (szakpárosításban),
3. Magyar nyelv és kutúra (szakpárosításban).

Az intézmény jelenlegi munkatársai a következők: prof. PhDr. Lanstyák István, PhD; prof. Sándor Klára, PhD; doc. Mgr. Csehy Zoltán, PhD; doc. Mgr. Misad Katalin, PhD; PhDr. doc. PhDr. Dusík Anikó, CSc.; Mgr. Sebők Szilárd, PhD; Mgr. art. Száz Pál, PhD. A tanszéken egy külföldi tanár is oktat doc. Nádor Orsolya, PhD. (Magyarország).

A tanszék az ERASMUS és a CEEPUS csereprogramok keretében több európai – elsősorban magyarországi, finnországi, ausztriai és olaszországi – egyetemmel tart fenn tudományos kapcsolatot. A legtehetségesebb hallgatók féléves részképzésen vehetnek részt a csereprogramba bekapcsolódó külföldi egyetemek valamelyikén. Ugyanezen programok biztosítják, hogy a tanszékre külföldi vendégelőadók érkezhessenek.

A tanszéknek 2011-től kezdődően saját tudományos folyóirata van, melyet Nova Posoniensia címen évente egyszer jelentet meg. A kiadványban szereplő írások az oktatók és a doktoranduszok tudományos tevékenységének eredményeiről adnak számot.

A tanszék jelenlegi vezetője doc. Mgr. Misad Katalin, PhD. tanulmányi koordinátora doc. Mgr. Zoltán Csehy, PhD.