Könyvajánló Olvasás

Értő olvasás

Ez az OLVASÓKA. Egy értő olvasást fejlesztő munkafüzet a 3-4. évfolyam számára.

Manapság, a videó és a számítógép világában gyakran hangzik el az a megállapítás, hogy gyermekeink egyre kevesebbet olvasnak. Sajnos ez így igaz, s nemcsak hogy ritkán, de felületesen is. Valahogy elvesztette a varázsát ez a tevékenység, pedig mi, szülők, jobbnál jobb, szebbnél szebb kiadványokat sorakoztatunk fel gyermekünk polcain. Éppen ezért igen nagy felelősség hárul ránk, szülőkre, hogy gyermekeinket rávezessük az olvasás ízére, ráérezzenek az olvasás szépségére.

Az értő olvasást csak kellő türelemmel és kitartással tudjuk elérni, mert a gyerekre ráerőszakolt olvasmányok csak rontanak a helyzeten.

Először próbáljuk meg felkelteni a gyerekek érdeklődését – ebben is segítek Önöknek ezzel a kiadvánnyal.

Az Olvasóka fordulatos szövegrészletek kiragadásával olyan olvasmányélményhez juttatja el a gyermekét és készteti továbbgondolkodásra, melynek segítségével saját tempójában haladva, tetszőleges sorrendben tárhatja ki a „világra nyíló” ablakokat.
Eközben szinte észrevétlenül fejlődnek tanulási képességei – figyelme, emlékezete, kreatív és logikus gondolkodása.
Az egyes próbák elolvasása, illetve a hozzájuk tartozó feladatok megoldása során javul a szövegértésük, bővül a szókincsük, gyarapodnak az ismereteik, fejlődnek a lényegkiemelő, a koncentrálási, a logikai és számos más készségük.