Kitekintő Technológia

A budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium a Minecraftban

A budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumot ma már két helyen is meg lehet találni – a másik a Minecraft. A járvány hatására indult építőmunka egyszerre közösségi projekt és születésnapi ajándék.

Sokak kedvencében, a programozás tanításához is használt Minecraftban készítik el a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium (majdnem) tökéletes mását az intézmény diákjai. A közel egy hónapja tartó munka mára már odáig jutott, hogy még az iskola előtti kisboltot is sikerült áthelyezni a Minecraft világába.

Az ötletgazdák egyike, Ürmös Martin kérdésünkre azt mondta, a projekt egyszerre közösségi élmény és születésnapi ajándék. Az épülő gimnáziumot ugyanakkor minden jelenlegi, volt és jövőbeni berzsenyisnek szeretnék majd átadni. A fiatalok így a való életben megtalálható épület mellett a számítógépes változatban elérhetőt is bejárhatják.

A csapat nagyon aprólékos módon dolgozik, hogy a játékbéli épület hasonlítson a valódira. Ennek megfelelően tantermek, padok, táblák, kerítések, mi több, sportpálya is kerül bele. A társaság kockánként építkezik, akkor, amikor éppen szabadidejük engedi. A Google Térképen elérhető fotókat használva próbálják lemásolni gimnáziumukat, hiszen a járvány miatt máshogy nincs lehetőségük az adatgyűjtésre. A tervezéshez egy korábbi iskolatársuk alkalmazása is nagy segítséget jelent, amelyben nagyjából minden fontos paraméter elérhető az iskoláról. (hvg.hu)