Egyéb kategória

Lehet izgalmas a tanulás és a tanítás

Appajánlónkban főleg a pedagógusoknak ajánlunk három alkalmazást, amellyekkel izgalmasabb lehet a tanulás és a tanítás is.

Plickers

Van egy alkalmazás, amelynek köszönhetően már nem csak egy-két diákot szólíthat fel a tanár, amikor kérdez vagy kikéri a gyerekek véleményét. A Plickers tulajdonképpen egy szavazórendszer, amelynek segítségével a telefon be tudja olvasni a diákok válaszait (amit papírra felírva jeleznek). Ezeket aztán a tanáruk ki is tudja vetíteni, így egyből látszódik, hogy ki mit válaszolt, melyik válasz van többségben. Ez szuper lehetőséget kínál különböző kvízekhez is, amellyel a diákok játékosan tanulhatnak. Az app ingyenes.

Letöltés

google-play-logo-png-clip-art

Edmodo

A tanárok, a diákok és a szülők számára kialakított „közösségi oldalon” csoportokat és alcsoportokat hozhatnak létre a regisztrálók. Ezekben a tanárok és a diákok egyaránt hozzáférhetnek a házi feladatokhoz, a diákok letölthetik azokat, amelyet aztán – az elvégzés után – tanáraik ellenőrizni is tudnak. A diákok egymással is tarthatják a kapcsolatot ezen az oldalon, de például a szülők is írhatnak a tanároknak. A tanárok számára is különösen hasznos az oldal, hiszen egymással is megoszthatnak ötleteket, módszereket, szemléltető eszközöket.

Letöltés

google-play-logo-png-clip-art

Nearpod

Interaktív órákat tarthat az a tanár, aki a Nearpod segítségével tervezi meg óráit. Digitális effektekkel teheti színessé a tananyagokat és a diákoknak feladott feladatokat. A kvízek sem maradnak ki a lehetőségek közül, de élő közvetítést is lehet alkalmazni, ha esetleg egy-egy diák otthonról kapcsolódna be az órába. Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Play Áruházból.

Letöltés

google-play-logo-png-clip-art