Kitekintő Oktatás

Drops – Ha nyelveket tanulnátok a nyáron…

Kezdődik a nyári szünet, véget ér a nyelvvizsga szezon első felvonása is – mindenki megszerezte a bizonyítványát, akinek a felvételihez kellett. Ám a nyári időszakban sem áll le a nyelvtanulás, sokan ilyenkor készülnek fel az őszi vizsgákra, ezért mi is hoztunk egy izgalmas appot, amivel játékos(abb) lehet a tanulás.

Ha még nem is próbáltátok az online nyelvtanulós appokat, akkor is biztosan hallottatok már legalább a Duolingoról vagy a Xeropanról, esetleg a Busuu-ról. Most viszont egy olyan appot hoztunk, amiről kevesebb szó esik, de számtalan nyelven lehet vele tanulni, ez nem más, mint a Drops.

Ennek az alkalmazásnak is – hasonlóan a többi apphoz – ingyenes az alapváltozata, de persze vannak fizetős kiegészítései.

Ha beléptek akármelyik operációsrendszer – Androis, iOS – appboltjába, akkor a Dropsra keresve több alkalmazást is találhattok, nyilván attól függően válasszatok, mit szeretnétek tanulni.

Választhattok nyelveket: létezik Dropsz olaszul, van spanyol, német, brit angol, francia, japán és török változata is, de van olyan app is, amivel főleg játékosan, tényleg a nulláról tanulhattok nyelveket, ez a Drops 5 perc nyelvtanulás.

 

Drops
© Drops

Mi az angolos appot választottuk, de bármelyiket választjátok, az alap a legtöbb alkalmazás esetén ugyanaz. Miután beléptek az appba, ki kell választanotok, milyen nyelven tanulnátok. Az alkalmazás a szókincsetekre épít, illetve azt fejleszti. A játékokon belül, különböző szavakat kaptok, amiket össze kell kötnötök a jelentésüket ábrázoló képpel, vagy a szavak szótagjait kell összeillesztenetek, hogy megkapjátok a kívánt jelentést. A lényeg, hogy különböző, nagyon vizuális feladatokon keresztül tanulhattok szavakat az alapoktól, a napi gyakorlással pedig fejleszthetitek a szókincseteket.

Drops
© Drops

Az alkalmazás teljesen hozzátok igazítja az órákat, a ti szinteteken megbecsüli a napi gyakorlási időtöket a nyelvtanulás oka – munka, utazás, szórakozás vagy egyebek – alapján. Ha belefognátok a nyelvtanulásba érdemes kipróbálni, ugyanis a Drops-szal 41 különböző szinten és megközelítésben tanulhattok, az alapvető szókincsfejlesztő feladatokon át a gyakorlati, haladó szintig.

A Dropsot innen tölthetitek le iOS-es eszközökre, innen pedig Androidra.