Hazai hírek

Előkészítette a tanárok kötelező beoltását az egészségügyi miniszter

Vladimír Lengvarský (Fotó: FB – egészségügyi minisztérium)

Branislav Gröhling múlt heti nyilatkozata után az egészségügyi miniszer is megszólalt a pedagógusok kötelező beoltásával kapcsolatban. Sőt, már a szükséges anyagokat is elkészítette.

A fő célcsoport Vladimír Lengvarský számára az egészségügyi dolgozók, de az oktatásügyet is azok közé területek közé sorolta, ahol kötelező lehetne a koronavírus elleni oltás.

„A kötelező oltás az egészségügyi dolgozókat, a kritikus infrastruktúrát, a szociális otthonok alkalmazottait, illetve a pedagógusokat érintené”

– jelentette be ma az egészségügyi miniszter, és azt is közölte, hogy már előkészítette a kormány számára az erről szóló anyagot.

Lengvarský jelenleg az Egészségügyi Minisztérium szakértőivel együttműködve keresi a megfelelő megoldást. Az is napirenden van, hogy a lakosságot be kell-e oltani a harmadik adag vakcinával, és ha igen, mikor. Az egészségügyi minisztérium vezetője a legutóbbi rendkívüli kabinetülésen is felvetette a kérdést.

A minisztérium egy munkabizottsága foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy mikor kezdik el az oltást, kiket oltsanak be és milyen vakcinákkal, mivel új vakcinák is érkeznek.