Egyéb kategória Kitekintő

100 éve alapították a Disney rajzfilmkészítő céget

100 éves jubileumot ünnepel a legendás DISNEY.

1923-ban mutatta be előszőr a Disney az Alice Csodaországban című mesét. Ezt az évszámot tartjuk a The Walt Disney Company alapítási évének A cég azt tűzte ki célul, hogy a történetmesélés erejével szórakoztassa, tájékoztassa és inspirálja az embereket világszerte. A Disney mesevilág életre kelti a varázslatot, az álmokat, és lenyűgöző világokba repít minket, amelyeket bűvös dallamok és lenyűgöző képi világok alkotnak.

Ez a világhírű produkció most lehetőséget teremt arra, hogy az összes kedvenc Disney történet újra megelevenedjen, akár a víz alatt, a nyílt óceán közepén, a végtelen univerzumban vagy egy egyszerű gyerekszoba mélyén.

A cég teljes neve The Walt Disney Company, röviden „Disney”. Walt Disney és a bátyja, Roy Oliver Disney alapította Disney Brothers Cartoon Studio néven.

A társaság székhelye a Kalifornia állambeli Burbank. A The Buena Vista Motion Pictures Group a Disney fő filmgyártó vállalata, amelybe beletartoznak az alábbi gyártók: Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures, Hollywood Pictures, Miramax.