Hazai hírek

Az oktatásügyi minisztérium 15. hírlevele

Az oktatásügyi minisztérium hírleveléből:

VITA AZ IFJÚSÁG MENTÁLIS EGÉSZSÉGÉRŐL

A mentális egészség világnapja utáni napon és a pozsonyi Zamocká utcában elkövetett terrortámadás évfordulójának előestéjén Daniel Bútora oktatási miniszter; Marek Madro, az IPčko polgári társulás igazgatója; Janette Motlová, a VÚDPaP igazgatója és petush.nasklee influencer nyilatkozott a mentális egészségről..

KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS A RADIKALIZÁLÓDÁSRÓL

Az IPčko PT helyiségeiben került sor a második kerekasztal-beszélgetésre a Fiatalok radikalizálódása témában, amelyen részt vettek a következő szervezetek és intézmények szakértői: a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala, az Oktatási Minisztérium, a Belügyminisztérium, valamint több, a fiatalokkal való munkára összpontosító szervezet. A megbeszélések eredményeképpen konkrét lépések születnek majd a társadalom radikalizálódása elleni küzdelem érdekében.

VÁLTOZÁSOK A TANÍTÁSBAN

Pozsonyban konferenciát tartottak a nemzetiségi iskolákban folyó tanítás változásairól. Ez volt az első ilyen konferencia a maga nemében. Célja az volt, hogy megismertesse a pedagógiai és szakmai közvéleménnyel a nemzeti kisebbségek oktatásában bekövetkezett jogszabályi és rendszerszintű változásokat. (A konferencia előadásainak többsége elérhető lesz oldalunkon.)

Az oktatásügyi minisztérium 15. hírlevele:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

https://www.minedu.sk/newsletter-novinky-zo-skolstva/