Hobbi Szabadidő

Tavaszi szünet a Galántai Honismereti Múzeumban

3 nap, 3 program, 3 technika, 3 kép – tavaszi szünet a Galántai Honismereti Múzeumban

Hamarosan itt a pihenésre szánt tavaszi szünet, amely három napjára tartalmas kikapcsolódást kínál a gyerekeknek a Galántai Honismereti Múzeum! Március 5-től, keddtől március 7-ig, csütörtökig naponta más-más képzőművészeti technikát próbálhatnak ki a résztvevők: portrét festhetnek, makramézhatnak és mozaikot készíthetnek.

A Galántai Honismereti Múzeum restaurátorműhelyében szakképzett foglalkozásvezetők – pedagógus, restaurátor és képzőművész – várják a gyermekeket, ahol különböző technikával készítenek majd képeket: vászonra festett képet különös hangsúllyal az arc arányaira, makramé technikával csomózott fali dekorációt, valamint csempe és gipsz segítségével mozaikképet.

Március 5-én, kedden a gyermekek azt tanulják meg, hogyan készül egy arckép és milyenek az arc arányai. Különleges színes kép készül majd vászonra festve. A programot Pukkai Judit, a múzeum lektora, dizájner és rajztanár vezeti.

 Galántai Honismereti MúzeumMárcius 6-án, kedden délelőtt a résztvevők csomót kötnek. Ismét divatba jött a makramé! A csomózási-hurkolási technikával készített dísztárgyakhoz a fonalakon, zsinórokon kívül másra nincs is szükség. Egyedi falidíszek kerülhetnek ki a gyerekek keze alól, ha ezt a foglalkozást választják! A programot Radványi Lea, a múzeum textilrestaurátora vezeti.

 Galántai Honismereti MúzeumMárcius 7-én, csütörtökön kicsit koszosabbak lesznek a résztvevők, amikor a mozaikkép elkészítésén csempével és gipsszel dolgoznak. A legrégibb mozaikok több mint 4000 évesek, de ez a technika része a modern építkezéseknek is és nagy népszerűségnek örvend. Éppen ezért döntöttek úgy a muzeológusok, hogy ezt a technikát is besorolják a tavaszi szünet programjai közé. A foglalkozást Plachý Dávid, festő, szobrász, a múzeum restaurátora vezeti.

Mindegyik program 9:00-kor kezdődik és kb. 11:30-ig tart. Az egyes programokra a belépőjegy 10€/nap, de aki mindhárom programra bejelentkezik, kedvezményes 25€/3 nap jegyre jogosult. A részvételi szándékot előre kell jelezni az alábbi jelentkezési lapon: https://forms.gle/t3Sosq5ZTzPeXtUu7  illetve a múzeum elérhetőségein: +31/7805535, domotorova.alena@zupa-tt.sk.

Bővebb tájékoztatás a múzeum honlapján és a közösségi hálón található.

www.muzeumgalanta.sk/hu/

www.facebook.com/muzeumgalanta