Egyéb kategória Hazai hírek

Várták már az iskolakezdést a tejfalusi gyerekek

Jó hangulatban indult a tanév Somorja Tejfalu városrészének magyar iskolájában.
„Minden szeptemberben megkérdezem a gyerekeket, mondják meg, de őszintén, ki várta már a tanévnyitót. Minden kéz a magasba lendült. És szerintem nem csak azért, hogy el ne szomorodjak. Családias hangulatú kisiskola a miénk, a gyerekek jól érzik magukat, talán tényleg várták már kicsit az iskolakezdést” – mondta Baráth Hajnalka, az iskola igazgatója.
A tejfalusi magyar iskolában 85 gyerek ült be szeptember 2-án az iskolapadba. Két első osztály nyílt, összesen 19 gyerekkel.

Nyáron elvégezték a szokásos munkákat – kitakarítottak, lefestették az ajtókat, kiegészítették az étkező felszerelését. „Ahhoz képest, hogy régi az épület, nagyon szép és rendezett. Rengeteget segítenek ebben a szülők, a szülői tanács például sokat segített abban, hogy modern és jól felszerelt informatikai termünk legyen, és lehetőségeihez képest a város is sokat tesz az iskoláért” – mondta Baráth Hajnalka.
Ebben a tanévben is megrendezik a hagyományos programokat, sulihívogatót, és különféle projektek megvalósítását is tervezik. Az első évfolyamban iskolaotthonos oktatás folyik, vagyis a gyerekek az iskolában végzik el minden feladatukat, hogy otthon már ne legyen tanulni való. A felsőbb évfolyamokban kapacitásgondok miatt nincs erre lehetőség.

A tornaterem hiányzik legjobban, a tornaórákat az iskola folyosóján tartják – ez azonban egy nagyobb beruházás kérdése.

Jelenleg hat pedagógus, egy gyógypedagógus, két asszisztens és három nevelőnő dolgozik a tejfalusi iskolában. Ötödik osztályig járnak ide a gyerekek, és az iskola büszke arra, hogy tavaly a 12 ötödikesük közül nyolcat felvettek a somorjai kisgimnáziumba. „Ez is arról árulkodik, hogy színvonalas oktatás folyik az iskolában. A kollégáim remek munkát végeznek, szoros kapcsolatban vagyunk a szülőkkel, és ez mind-mind a gyerekek javát szolgálja” – zárta Baráth Hajnalka. (k)

The post Várták már az iskolakezdést a tejfalusi gyerekek appeared first on Magyar iskola.