Felhívások

Junior internet – ajtó az online világba

Az AMAVET, az Ifjúsági, Tudományos és Technológiai Egyesület meghirdette a JUNIOR INTERNET konferenciaverseny 15. évfolyamát. 

A versenyt általános és középiskolás diákok számára szervezik. A versenyzők lehetnek egyének vagy három szerzőből álló csapatok, akik aktívan érdeklődnek a weboldal készítés, az alkalmazás programozás, a digitális grafika és a tervezés iránt, jártasak a szövegszerkesztésben és a blogok írásában, valamint az oktatásra összpontosító webhelyek létrehozásában. A versenyt különféle workshopok, megbeszélések és előadások gazdagítják.

A szerzők 2020. március 15-ig nyújthatnak be projekteket az egyes versenykategóriákban.

Versenykategóriák:

JuniorWEB – az interneten elhelyezett webhelyek.

JuniorDESIGN – az interneten keresztül terjesztett digitális grafikai munka.

JuniorTEXT – bármely irodalmi szöveg a kiírásban szereplő témában. A versenymű szöveges állományának legalább 1000 karaktert kell tartalmaznia. A szövegnek egy weboldalon kell elérhetőnek lennie. A 2019/2020-as tanévre két téma van kiírva, a szerzők ezek közül választhatnak: 1 „Hogyan lehet felismerni a dezinformációt?” 2 „Harcolhatunk-e a dezinformációval a média szabadságának elvesztése nélkül?

JuniorBLOG – blogok és vlogok.

JuniorAPP – mobil alkalmazások.

JuniorLEARN – webhelyek és alkalmazások, amelyeket az oktatásban lehet felhasználni, vagy oktatóanyagot tartalmaznak.

 

A pályázatokat sikeres informatikai projektek és szervezetek szakértői fogják értékelni. A projekt sikerét az eredetiség és az ötlet, a tervezés, a műszaki terv és a biztonság határozza meg.

 

A versenykonferencia zárónapjára április 24–25-én kerül sor a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem Informatikai és Informatikai Karán. A Junior Internet versenyversenyt anyagilag támogatták az SK-NIC, as. és a WebSupport s.r.o.,

A JUNIOR INTERNET szakmai garansa a Szlovákia IT Szövetsége, az esemény fővédnöke az egyesület elnöke, Emil Fitoš. Az esemény része az AMAVET Digitális Koalíció tevékenységeinek. A verseny 15. évfolyamáról a www.juniorinternet.sk oldalon találhatók információk.