Oktatás Tanuljunk

IZGALMAS TANÓRÁK

Jó ötletekkel élmény a tanulás

Bármilyen technológiai újdonságot is találjunk ki, a tanulás alapja a tanulni vágyó diák és a tanára között létrejövő személyes kapcsolat.

Ezzel a kiadvánnyal az a kiadó célja, hogy ötleteket nyújtson ehhez.

Az iskolai oktatási, nevelési munka ma már nem létezhet korunk vívmányai nélkül, legyenek azok technikai, avagy módszertankutatás-jellegűek. Fontos, hogy megértsük a digitális korban felnövő generáció igényeit, hiszen ők úgy használják napi szinten az internetet és egyéb audiovizuális vívmányokat, mint mi annak idején a füzetet. Miért is ne lehetne ezeket beépíteni az iskolában folyó tanulmányi munkába?

A Videótanár létrehozói abban hisznek, hogy lehet is, kell is élni ezekkel a lehetőségekkel, ezért fejlesztik folyamatosan adatbázisukat, és ezért jelentették meg ezt a kiegészítő módszertani kiadványt is. Hiszen az általános iskola felső tananyagának tantárgyakkénti és témakörök szerinti videói önmagukban is hasznosnak bizonyulnak, ám az ebben a kiadványban összegyűjtött ötletekkel kiegészítve, ezeket az iskolai mindennapokban felhasználva még hatékonyabbá, élvezhetőbbé és szórakoztatóbbá válhat a tanítás-tanulás folyamata. Legyen szó új tananyag átadásáról, korrepetálásról, ismétlésről, iskolai vagy otthoni munkáról, hiszünk benne, hogy az ebben a kiadványban összegyűjtött ötletekkel könnyebbé és jobbá tehetjük a tanulást a gyerekek számára.

Csetényi Csaba

Lapozható PDF füzetben

[pdf-embedder url=”https://www.magyar-iskola.sk/wp-content/uploads/2020/02/videotanar_izgalmas_tanorak_modszertani_fuzet.pdf”]

Képekben: