Kitekintő Szabadidő

Hetedhét Játékmúzeum

Használják ki a múzeumi virtuális séta lehetőségét a 3D-s térkép segítségével, amely egyetemi oktatók, múzeumpedagógus, valamint az ELTE TÓK hallgatóinak közös, egy hónapos munkájának nyomán készült a Székesfehérváron található Hetedhét Játékmúzeumról a karantén alatti kényszerbezárás idején.

Hetedhét Játékmúzeum – virtuális séta

A videó és a hozzá tartozó hanganyag linkjei:

Kreatívan további játékokat is beépítethetünk a múzeumi élménybe. Például meg lehet keresni egy kiállított játékbabát, és ruhát készíteni, rajzolni neki. Ez a lehetőség a folyamat során akkora sikert aratott, hogy a szülők elkezdtek valóban ruhát varrni a babának, és végül olyan sok fénykép érkezett a készítőkhöz, hogy jelezniük kellett, ez csupán egy gyerekfeladat.

„Szeretem ezt a történetet, mert ebből is látszik, mekkora ereje van a meséknek, és mennyire be tudunk vonódni ilyen módon, hiszen olyan dologgal foglalkozhatunk, amihez valójában kedvünk van, örömöt szerez” –  ajánlja a kreatív múzeumi élményt Dr. Kolosai Nedda az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Neveléstudományi Tanszékén dolgozó pszichológus, oktató, a Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat főszerkesztője.

1_kep_ovodasok_a_hetedhet_jatekmuzeumban_csoportokban_munkalkodnak_molnar_julia_muzeumpedagogus_vezetesevel_1