Informatika Tanuljunk

Informatika – Bekezdésformázás

Bekezdésformázás

Behúzás és térköz

A bekezdés formázásánál a behúzás és térköz beállításban adhatjuk meg, hogy milyen mértékű behúzás legyen a bal oldalon, a jobb oldalon és milyen térköz legyen a bekezdések előtt és után. Továbbá beállítható még a sorköz is.

Igazítás

Az igazítás beállítás lehetőségei között azt állíthatjuk be, hogy a bekezdés a dokumentumban hogyan helyezkedjen el. Például választhatjuk a balra zárt igazítást is.

Szövegbeosztás

A szövegbeosztás beállítása a szöveg elválasztási, tördelési, együttartási beállításait jelenti. További lehetőségként adódnak az árva és a fattyúsorok kezelésére szolgáló beállítások.

Vázlatszintek és számozás

A vázlatszintek és számozás beállításában a bekezdés 1-10 közötti vázlatszintjét vagy a bekezdésben szereplő sorok sorszámozását és a számozás stílusát állíthatjuk be.

Szegélyek

A szegély beállítása: itt állíthatjuk be a szegély stílusát, az árnyékolást, a szegély elrendezését, a belső margókat és a szegély színét.

Háttér

A háttér beállítása: itt állíthatjuk be a bekezdés hátterét egy színpalettából választva ki a megfelelő színt. Lehetőség van a Nincs kitöltés pontot is választani.

Tabulátorok

A tabulátor beállítás: a bekezdésformázás része. Ebben megadhatjuk a tabulátor pozícióját, típusát és a kitöltő karakterét.

Iniciálék

Az iniciálé beállítás: a bekezdésformázás része. Ebben állíthatjuk be, hogy legyen-e iniciálé és azt is, hogy mi legyen a tartalma.