Felhívások

A Comenius Pedagógiai Intézet felhívása

A Comenius Pedagógiai Intézet a felvidéki óvodapedagógiai szakdolgozatok, atesztációs munkák, diplomamunkák, vezetőképzői munkák és egyéb záródolgozatok adatbázisának kialakításán dolgozik. E téren felhívással fordulunk Önhöz, és kérjük szíves együttműködését abban, hogy tájékoztassa és biztassa a kollégákat, hogy járuljanak hozzá e kezdeményezéshez.

Kérdőívünk segítségével összegyűjtjük a már meglévő, magyar nyelven írt szakmai munkák rövid leírását, a pedagógiai probléma meghatározását. Az itt megosztott leírás Intézetünk számára tájékoztatást nyújt arról, hogy mely pedagógiai témákban születtek értékes, felvidéki társadalmunk számára érdekes pedagógiai záródolgozatok. Célunk, hogy a már meglévő tudás, kidolgozott szakmai tartalom, megoldott pedagógiai probléma ne merüljön feledésbe, hanem gazdagítsa óvodapedagógiai társadalmunkat. Intézetünk égisze alatt kiindulópontként szolgálhat az adott témában tevékenykedő munkacsoportok összeállításához, forrásanyagként mások pedagógiai munkájához, bemutatásra kerülhet a szélesebb szakmai közönség előtt, akár mint az atesztációs portfólió bővítését szolgáló publikációs tevékenység. E folyamatokhoz Intézetünk szakmai segítséget fog nyújtani.

Jelen kérdőívben feltüntetett információk kizárólag az adatbázis kialakítását szolgálják, nem járnak semmilyen további kötelezettségekkel. A megosztott leírások, munkacímek további hasznosítása, esetleg hozzáférés a tartalomhoz, minden esetben személyes megkeresés alapján kerül majd megegyezésre.

A kérdőív az alábbi linken érhető el: Tárház_kérdőív

A kitöltés néhány percet vesz igénybe. Segítségül szolgálhat a kész munka előkészítése. 

Köszönjük, ha segíti munkánkat, és közösen gazdagítjuk a tárházat!

Üdvözlettel,

Markovics Tímea, óvodapedagógiai munkatárs, Comenius Pedagógiai Intézet