Egyéb kategória

IT Fitness Teszt 2021 – Webinárium

IT FitnessAz IT Fitness Teszt 2021 országos felmérést a Szlovákiában 10. alkalommal szervezik és idén először valósul meg magyar nyelven is.

Mivel fontosnak tartjuk, hogy a magyar iskolák diákjai minél nagyobb számban és eredményesen szerepeljenek ezen a tesztelésen, szeretnénk bemutatni a tesztelés honlapfelületét, hogyan lehetséges tanárként osztálycsoportot létrehozni, hogyan lesznek hozzáférhetőek az eredmények és milyen módon lehet motiválni a diákokat a teszt kitöltésére.

 A Webinárium tervezett időpontja: 2021. május 26., 16:00

Előadók: Tomolya Róbert és Hanesz Angelika

 Regisztrálni a webináriumra az alábbi linkre kattintva lehet:

https://forms.gle/fx5u25roEAYLwWDTA

A regisztráció után a megadott e-mail címre elküldjük a Webináriumhoz való csatlakozás linkjét.

Kérjük a jelentkezőket, az e-mail címüket szíveskedjenek hibátlanul megadni.

Amennyiben nem kapnak másolatot a jelentkezésükről az e-mail címükre, sikertelen volt a regisztrációjuk, próbálják újra.

 További információk:

Az IT Fitnes Teszt 2021 célja, hogy felmérje a résztvevők kompetenciaszintjét az internet, a biztonság és számítógépes rendszerek, a komplex feladatok, az irodai alkalmazások, kollaborációs rendszerkezelés és a szociális hálózatok tekintetében.

A tesztelést a Digitális Koalíció – a Digitális Készségek és Digitális Hivatások Szlovák Nemzeti Koalíciója (Národná koalícia pre digitálne zručnosti a povolania SR) alkotta meg, több országos intézménnyel és szakemberekkel együttműködve.

Célcsoportok:

  1. az alapiskolák végzős tanulói részére kifejlesztett változat, melybe fiatalabb tanulók is bekapcsolódhatnak,
  2. közép- és főiskolás diákok, egyetemisták, pedagógusok, érdeklődők.

A tesztek 2021. május 3-tól elérhetőek a https://itfitness.sk honlapon.

A tesztelés eredményeinek és a részvételi arányoknak a kiértékelése nyilvánosan elérhető lesz. 

Mindenki, aki a tesztelésbe sikeresen bekapcsolódik, értékes díjakat nyerhet. A legeredményesebb és legaktívabb iskolák külön jutalomban részesülnek.

A résztvevők száma korlátozott.

Mi az IT Fitness Teszt és miért kellene kipróbálni?

Az informatika világa nagyon gyorsan fejlődik és nehéz lépést tartani a nap mint nap változó digitális technológiákkal. Nem csak új szolgáltatások válnak elérhetővé számunkra, de a számítástechnika rengeteg információt halmoz fel. Az új szolgáltatások rengeteg veszélyt is hordoznak magukban, mint például a hoaxok, hamis információk, internetes zaklatás.

Az IT Fitness Teszt ezekre a kihívásokra válaszol és felkészíti a jövő informatikai társadalmat az internet világára. A teszt főleg az IT készségek és ismeretek ellenőrzésére fókuszál. Az IT Fitness tesztet szakértői csapat hozta létre, pontosabban a Kassai Műszaki Egyetem (Technická univerzita v Košiciach) szakértőcsapata, akiknek tapasztalt középiskolai tanárok nyújtottak segítőkezet.

Nem csak az informatikai tudást teszteli, de a készségeket és probléma megoldó képességet is próbára teszi. Mindemellett a teszt felkészít minket a hoaxok leleplezésére, nem kívánt mailek és hamis hírek felismerésesére. A teszt elvégzése után mindenki egy oklevelet kap, ami a digitális készségeiről és ismereteiről tanúskodik. Ezt az oklevelet használhatja akár állásinterjúk során is.

IT Fitness Teszt
IT Fitness Teszt