Hazai hírek

A Rozsnyói járásban bezárják az összes középiskolát és az alapiskolák felső tagozatát

A Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal a járási járványügyi bizottság döntése alapján elrendelte november 29-től (hétfő) a Rozsnyói járásban működő összes középiskola bezárását, valamint a jelenléti oktatás felfüggesztését az alapiskolák felső tagozatán. A közegészségügyi szakemberek az alapiskolák alsó tagozatain is figyelemmel fogják kísérni a járványhelyzet alakulását, s a mérlegelés alapján döntik majd el az egyes tanintézmények alsó tagozatának a bezárását is – áll a Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal Facebook-oldalán péntek délelőtt közzétett közleményben.

Az 50 óvodából 2 óvodában szünetel a tanítás, 34 általános iskolából 22 első osztályban és 32 második osztályban szünetel a tanítás az általános iskolákban, és a kerület 7 középiskolájából 26 osztály zárva van.
A Regionális Járványügyi Bizottság rendszeres időközönként ülésezik, és ezt a sürgősségi intézkedést csak a szükséges időtartamra vezetik be.

Kérjük a nyilvánosságot, hogy fogadják el döntésünket. Nem volt könnyű, de az összes lényeges tényező mérlegelése után szakmai szempontból ez a legésszerűbb megoldás. A gyermekek megérdemlik az oktatást, de mindenekelőtt az oktatásuknak biztonságosnak kell lennie. A világjárvány nehéz döntések meghozatalára kényszerít bennünket, de néha választanunk kell a könnyű és a helyes között.