Hazai hírek Oktatás

Hagyományos középiskolai felvételit tervez a minisztérium

felvételitHagyományos középiskolai felvételit tervez a minisztérium – jelentette be Branislav Gröhling. A 2022/2023-as tanévre vonatkozó felvételi vizsgák időpontja a gimnáziumok, szakközépiskolák, művészeti iskolák és konzervatóriumok számára májusban lesz.
Az oktatási tárca vezetője elmondta, hogy Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterrel tárgyalt arról, hogy az oktatási rendszerben az oktatáshoz kapcsolódó folyamatok úgy valósuljanak meg, ahogyan megszoktuk őket. Elvárja azonban, hogy a középiskolák igazgatói vegyék figyelembe, hogy a tanulók távoktatásban tanultak.

A 2022/2023-as tanévben a gimnáziumok, szakközépiskolák, művészeti és kézműves iskolák vagy konzervatóriumok felvételi vizsgáinak időpontja májusban lesz. A középfokú sportiskolák felvételi beszélgetéseit a márciustól májusig tartó időszakra tervezik. Erről az Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium tájékoztat a honlapján.

A különleges képességek, készségek és tehetségek igazolását nem igénylő képzési területek felvételi beszélgetéseinek első időpontja május 2. vagy 3., a második május 9. vagy 10. napja. A különleges képességek, készségek és adottságok igazolását igénylő oktatási képzések esetében a felvételi beszélgetések első időpontja május 4-6. A második időpont május 11. és 13. között lesz.

A speciális képességek, készségek és adottságok igazolása az oktatás területén két szakaszban történik a középfokú sportiskolákban. Az első szakasz, amely a sportteljesítmény ellenőrzésére összpontosít, március 21-től április 14-ig tart minden sportágban. A második fázis – a pszichodiagnosztikai vizsgálat – két időpontban történik. Az első május 4. és 6. között, a második május 11. és 13. között.

A 2022/2023-as tanévre vonatkozó felvételik eredményeinek és a jelentkezők listájának közzétételi határideje május 18. – közölte az oktatási minisztérium.