Egyéb kategória

Szeptemberben be kell nyújtani a tünetmentességet igazoló szülői nyilatkozatot

tünetmentességi nyilatkozat
A tünetmentességi nyilatkozat

Az iskolába járás és az iskolai klubok működtetése céljából az új, 2022/2023-as tanévben is be kell nyújtani a tünetmentességet igazoló nyilatkozatot – áll az oktatási miniszter szeptember 1-jei hatállyal meghozott döntésében. A kötelezően óvodába járó gyerek hiányzásának igazolására szolgáló időszak meghosszabbítása szintén érvényben marad.

Az iskolai étkezdékben csak az étel- és ital kiadása engedélyezett az olyan étkezők számára, akik nem abban az iskolában tanulnak vagy dolgoznak. A rendkívüli helyzet idején a hadsereg tagjainak étkeztetését valamennyi erre kijelölt iskolai étkezdében fenn kell tartani.

Továbbra is bennáll a lehetőség, hogy a fenntartó beleegyezésével öt napnál hosszabb szünetet rendelhet el az iskolaigazgató, ha felmerül a COVID-19 gyanúja. „Az így elrendelt szünet időtartama az iskolai oktatás rendkívüli megszakításának minősül, vagyis távoktatásra kell átállni” – áll a határozatban. Továbbra is az iskolai oktatás rendkívüli megszakításának minősül, ha a COVID-19 betegség miatt az illetékes hatóságok elrendelik egy vagy több osztály bezárását vagy más korlátozást.

Az óvodai nevelésre kötelezett gyerek hiányzását csak akkor kell orvosnak igazolnia, ha a gyerek hét napnál hosszabb ideig nem jár óvodába. „A hiányzás időtartamától függetlenül nem szükséges orvosi igazolás az olyan gyerek számára, akinek még nem kötelező óvodába járnia” – fogalmaz a minisztériumi határozat. Az iskolásoknál ez az időszak öt egymást követő tanítási napra hosszabbodik meg.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download