Hazai hírek

Oktatásügyi hírlevél 2024/3

Az oktatásügyi minisztérium hírleveléből:

oktatásügyi

A MENTÁLIS EGÉSZSÉGRŐL
A gyermekek és fiatalok mentális egészsége az oktatás minősége mellett az ország előtt álló legnagyobb kihívás. Az oktatási minisztérium a kormány programnyilatkozatában egyértelműen elkötelezte magát a biztonságos és egészséges iskolai környezet megteremtésének támogatása mellett. Ez az a hely, ahol a gyermekek és fiatalok életük jelentős részét töltik. Olyan környezetnek kell lennie, amelyben jól és biztonságban érzik magukat, ahol úgy érzik, hogy meghallgatják őket, és ahol egészséges kapcsolatokat, készségeket, valamint attitűdöket és értékeket tudnak kialakítani.
A támogatás és a megelőzés kulcsfontosságú terület. Ezért dolgoznak ki hatékonyabb programokat a következők érdekében a tanulók, diákok, de a tanárok és az iskolai személyzet a szülők és az egész közösség bevonásával.
Ugyanilyen fontos az iskolaigazgatók és tanárok segítése az ilyen szociális és érzelmi készségek fejlesztésében, hogy képesek legyenek segíteni a tanulóknak, de a potenciális kockázatos viselkedést is felismerjék.
A minisztérium intézkedései között szerepel egy modern mentálhigiénés szakprogram is, amelyet a támogató intézkedések új rendszerében fognak bevezetni, hogy a tanulók és diákok számára jobb minőségű, inkluzív oktatást biztosítsanak.


A hírlevél II. évfolyamának 3.  száma:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

https://www.minedu.sk/newsletter-novinky-zo-skolstva/