Matematika Tanuljunk

Matematika – Koordinátageometria (szakaszok és egyenesek)

Index Iskolatévé 5. – Matematika: Koordinátageometria (szakaszok és egyenesek)

😱😱😱 Iskolatévé! Jón a koordinátageometria!👨‍🏫 A koordinátageometria a középiskolás mateknak az a része, ami könnyen vált ki rettegést bárkiből. Csapodi Csaba most arra vállalkozik, hogy megérteti az egyik legnehezebb témakör alapjait. (Aztán majd folytatjuk ezt a témakört a későbbiekben.)📐 Az első koordinátageometriás órán szakaszokról és egyenesekről lesz szó, valamint arról, hogy:• megpróbáljuk megérteni, hogy mit jelent egy egyenes egyenlete,• hogyan kell felírni egy egyenes egyenletét,• mi az, hogy "vég mínusz kezdet".Mindezt persze a megszokott módon az elmélet összefoglalása után valós, korábbi érettségi példákkal szemléltetve magyarázza el Csapodi Csaba, hogy tényleg mindenki könnyedén megértse az elmondottakat.❗ Ha nem akartok lemaradni, iratkozzatok fel a premierre, és hívjátok meg az ismerőseiteket, hogy együtt nézzétek az órát, mintha az osztályteremben lennétek!

Uverejnil používateľ Ma is tanultam valamit Štvrtok 9. apríla 2020

Csapodi Csaba, az ELTE oktatója megpróbálja megértetni veletek az egyik legnehezebb témakör, a koordinátageometria alapjait.

Az előadásban szó lesz:

  • a szakaszok hosszának kiszámításáról;
  • ki fog derülni, hogy mi az, hogy “vég mínusz kezdet”;
  • megpróbáljuk megértetni, hogy egyáltalán mit jelent az, hogy egy egyenes egyenlete;
  • végül megtanuljuk azt is, hogy hogyan kell felírni egy egyenes egyenletét.

Az elméleti tudnivalók gyors összefoglalása után természetesen most is elsősorban korábbi középszintű érettségi feladatok megoldásán keresztül fogunk haladni.

A digitális tanrendre való áttérést az Index azzal segíti, hogy három kiváló tanárt kért fel, tartsanak tíz-tíz órát magyarból, matekból és történelemből március 23-tól április végéig. Ezek az órák nem csak az érettségizőknek lesznek hasznosak.

https://www.mateking.hu/kozepiskolai-matek/koordinatageometria

 

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: