Informatika Tanuljunk

Biztonságban lehetünk az interneten? – Iskolatévé: kódolás, 1. rész

Index Iskolatévé – Második évad: Kódolás 1. – Tudatos online jelenlét

Az Iskolatévé második évadában a technológiáé lesz a főszerep, kódolás, robotika, kiberbiztonság, ilyesmikről szólnak majd az óráink.Az első óránk kódolás lesz, de ezt az órát igazából nézze meg mindenki, aki csak simán internetezni is szokott.A tudatos online jelenlétről mesél majd nekünk a tanárunk, Koren Balázs.Az online jelenlétünk során valami vagy kényelmes vagy biztonságos lehet, nekünk kell megtanulnunk mérlegelni, hogy mikor, mit és milyen mértékben választunk.Ezekről lesz szó:• Hogyan készítsünk például jelszavakat? • Hogyan ismerjük fel a kamu tartalmakat?• Milyen adatokat tárol rólunk a Google és a Facebook, miért érdemes ezekkel tisztában lenni?Tartsatok velünk!

Uverejnil používateľ Ma is tanultam valamit Pondelok 11. mája 2020

Koren Balázs, az ELTE oktatója a tudatos online jelenlétről beszél első előadásában, mert enélkül nem érdemes semmibe sem belevágni az interneten.

Az alábbiakról lesz szó:

  • Az online világban mindig a kényelem és a biztonság két véglete közt mozdunk, ebben kell megtalálni a nekünk megfelelő helyet.
  • Miért kell jó jelszót választani? Mi valójában egy emailcím?
  • Mit tegyünk, ha olyan személybe botlunk a neten, aki (vagy inkább ami) nem is létezik?
  • És miről beszélgetnek a malacok a vágóhídon?

Már tetőzött a koronavírus-járvány, de még mindig bizonytalan, hogy mikor tudunk kiszabadulni a négy fal közül. Az Index Iskolatévé sorozat második évadában a programozás világát szeretnénk megmutatni három tanár segítségével, akik az alapoktól a legórobotokon át a miniszámítógépek és szenzorok programozásáig mutatnak nekünk remek trükköket. Nem csak diákoknak szól!

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: