Hazai hírek Oktatás

Az oktatásügyi miniszter legújabb jelzőlámpája

Arra a kérdésre, hogy mit kell tenni, ha a tanuló elutasítja a szájmaszk viselését, a miniszter azt felelte, hogy ennek megkövetelése nagyon nehéz feladat elé állítja a tanárokat. „Meg kell vele birkóznunk, el kell magyarázni a gyerekeknek, hogy a szájmaszkok két hétig történő viselése a legkevesebb, amit magukért és a családtagjaikért tehetnek – magyarázta. Hozzátette: – Azokat a gyerekeket, akik elutasítják a szájmaszk viselését, a tanároknak figyelmeztetniük kell. Ha ez sem segít, akkor az iskola igazgatójának vagy fenntartójának kell lépnie.”

Az oktatásügyi minisztérium szerdán indítja az EDU TV nevű oktató-tájékoztató portálját. „Itt szakemberek videóit tesszük majd közzé, hogy jobban megbirkózzunk a helyzettel. Ezenkívül útmutatókat, grafikonokat, rövid videofilmeket és interjúkat fogunk bemutatni” – mondta a miniszter.

Az oktatásügyi tárca vezetője megjegyezte: kedden (szeptember 1.) este Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszterrel is tárgyalt. A csapata pénteken (szeptember 4.) fog összeülni. „Az iskolák minden kérését begyűjtjük, és remélem, hogy a szakértők pénteken további ajánlásokat adnak, amelyeket megvalósíthatunk.”

[pdf-embedder url=”https://www.magyar-iskola.sk/wp-content/uploads/2020/09/17169.pdf”]