Hazai hírek

FRISS ISKOLAI JELZŐLÁMPA

Az ISKOLAI JELZŐLÁMPA változásainak összegzése:

A kézikönyv 1.8. változata áttekintést nyújt az 1.9.2021-től kezdődően a jelenlegi jogszabályokig mindenről, ami a SARS-CoV-2 (Omikron változat) elleni fellépésre vonatkozólag jóváhagytak.

A Szlovák Köztársaság Kormányának 2022. január 12-i 29/2022. sz. rendelete és a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának rendeletei 2022. január 17-én jelentek meg. A kézikönyvet a 2022.1.25-i dátummal frissítették.

Az elkülönítés olyan személyre vonatkozik, akinek a COVID-19 tesztje pozitív.
A beteg személy mozgásának korlátozása és elszigetelése lehet az otthoni környezetben vagy karanténban, karanténlétesítményben, egészségügyi intézményben vagy erre kijelölt létesítményben.

Az elkülönítés 5 napig tart :
– a pozitív eredményt mutató vizsgálat időpontjától, vagy
– a betegség első klinikai tüneteinek megjelenésétől.

Az elkülönítés kezdetét és végét az orvos határozza meg. Az 5 napos elkülönítési időszak végén az elkülönítésből érkezett személynek FFP2 maszkkal kell elfednie a felső légutait a következő 5 napban. A maszk viselésére vonatkozó követelmény nem vonatkozik a 6 év alatti gyermekekre. Az iskolában és az iskolai intézményekben a tanulók használhatnak FFP2 maszk helyett egyszerű szájmaszkot is. Az izoláció befejezése után 5 napig erősen javasoljuk, hogy a tanulók minimalizálják a tanulókkal való kapcsolatot az osztálytermen kívül (pl. tanórán kívüli tevékenységek) és viseljenek
maszkot.

A karantén olyan személyre vonatkozik, akinél felmerül a COVID-19 gyanúja, és akit úgy azonosítanak, mint a COVID19-fertőzésre gyanús személyt, annak otthon vagy a háztartás típusa szerint kijelölt karanténlétesítményben kell maradnia. (Ahol lehetőség van külön szobában való elhelyezésre).

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download