Hazai hírek

Nem kell heti három tornaórát tartani – elbaltázták a törvényt!

tornaóra

Hatalmas lebőgés – hónapok óta borzolja a kedélyeket, hogy heti három tornaórát kell tartani szeptembertől az alapiskolákon, csakhogy elbaltázták, rosszul lett megfogalmazva a törvény.

Nemhogy egy osztálynak kellene három testnevelésóra, elég lenne összesen három tornaórát tartani az összes osztálynak egy héten a jogszabály elrontott megfogalmazása miatt. Így a törvény betűje alapján egyetlen iskolaigazgatót sem lehet felelősségre vonni, ha nem lesz heti három tornaóra.
A szakértői kormány oktatási minisztere is megerősítette a törvénynek ezt a jogi magyarázatát. A javaslatot az OĽANO  dolgozta ki. Daniel Bútora oktatási miniszter módszertani útmutatót adott ki, amelyben biztosította az iskolákat, hogy nem kell semmit sem változtatniuk az órarendjükön. Ez mögött az iskolák állnak, amelyek bírálták a plusz tornaóra bevezetését.

Karol Kučera, az OĽaNO parlamenti képviselője kínosnak nevezte az oktatási miniszter azon lépését, hogy az iskoláknak nem kell harmadik testnevelésórát tartaniuk. A miniszter egy pontatlanul megírt törvényt kihasználva olyan irányelvet adott ki, amely szerint nem kell változtatniuk semmin. „Joguk van ehhez az értelmezéshez, ezt tiszteletben tartom. Mi legalább megpróbálunk rámutatni, hogy ez baromság” – mondta Kučera, akinek nem esett le, hogy itt ő volt a hunyó….

Figyelem: A hírt frissítjük.

Usmernenie_TEV

 

%d bloggers like this: