Egyéb kategória Hazai hírek

Lackfi János tart foglalkozást a füleki diákoknak

Kreatív írás órát tart ma délután a füleki II. Koháry István Alapiskolában Lackfi János a Füleki Városi Művelődési Központ szervezésében.

A József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő a végzős diákokból álló csoportnak megmutatja, hogy az írás szórakoztató, hogy a nyelv anyagát gyurmázni lehet. A tanóra kerete meglehetősen szűkös a kreatív írással való komolyabb foglalkozáshoz, ám ahhoz talán elég, hogy a feladat bemutatása, közös megismerése után ki-ki elvégezhessen egy-egy gyakorlatot.

Lackfi János rendszeresen tanít kreatív írást egyetemi hallgatóknak, illetve tanfolyam, műhelymunka formájában a nagy nyilvánosság számára is. Az alkotónak negyvenöt saját könyve jelent meg, valamint harmincöt műfordításkötete, kétszáznál több írótól. Műveit tizenöt nyelvre fordították le.

A költő, író füleki előadását a FOLT Művészeti Műhely szervezte. A Füleki VMK mellett négy éve működő összművészeti műhely workshopok, alkotóműhelyek formájában dolgozik, elsősorban a középiskolás vagy végzős alapiskolás diákokat célozza meg programjaival.
Eddig filmes, slam poetry és kreatív írás műhelyekben dolgozhattak a diákok.
A rendezvény a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

The post Lackfi János tart foglalkozást a füleki diákoknak appeared first on Magyar iskola.