Egyéb kategória Hazai hírek

Milliókat ad az unió iskolagyümölcs-programra

Az új tanévben is folytatódik az Európai Unió iskolaétkeztetési programja, gyerekek milliói juthatnak egészséges élelmiszerekhez, tejhez, gyümölcsökhöz és zöldségekhez.
Az Európai Bizottság 250 millió eurót különített el a programra, 145 milliót gyümölcsökre és zöldségekre, 105 milliót tejtermékekre.
Szlovákiának a program keretében 2,115 millió euró lesz kifizetve gyümölcsre és zöldségre, iskolatejre pedig 1,011 millió euró. Magyarország körülbelül 3 millió eurót kap az iskolagyümölcs- és az iskolazöldség-programra, valamint közel 2 millió eurót az iskolatejprogramra.

Az előző tanévben az EU-ban az összes gyerek mintegy 20 százaléka, több mint 20 millió, elsősorban 6 és 10 év közötti iskolás vett részt a programokban, amelyeknek az egészséges táplálkozási szokások elterjesztése is a célja.

„Rendkívül fontos az egészséges étkezési szokások kialakítása már gyermekkorban. Ennek az EU-s programnak köszönhetően a gyerekek nem csupán élvezhetik a minőségi európai termékeket, de emellett tanulhatnak a táplálkozásról, a mezőgazdaságról, az élelmiszer-termelésről, és az azzal járó kemény munkáról is” – közölte Phil Hogan uniós mezőgazdasági biztos.
k,t,m

The post Milliókat ad az unió iskolagyümölcs-programra appeared first on Magyar iskola.