Tanuljunk Történelem

Történelem – A szövetségi rendszerek kialakulása

Index Iskolatévé: Történelem 8. – A szövetségi rendszerek kialakulása a

Folytatódik az Iskolatévé! 🎥📺📚 🤓 Pénteken a történelem érettségire készülünk. 👩🏼‍🏫 Repárszky Ildikó, a Fazekas Mihály Gimnázium vezető tanára a nyolcadik rendhagyó történelemórán bemutatja, hogyan alakultak ki az első világháború előtti szövetségi rendszerek. Ez egy nehéz és komplex téma, amihez olyan ismeretekre is szükség van, amik nem szerepelnek közvetlenül a középszintű érettségi követelményei között. A mostani órán sem marad el a témához kapcsolódó érettségi feladat megoldása, hogy ezzel is segítsük az írásbeli érettségire való készülést.A pénteki adásunkból megtudhatjátok, hogy:• hogyan függ össze a gyarmatosítás az európai hatalmi politika és a balkáni nemzetek önállósodási folyamata?• miért lett a „Balkán Európa puskaporos hordója”?• milyen hatása volt a második ipari forradalomnak?• mi történt 1914. június 28-án?️❗️ Ha később csatlakoztok az órához, vagy nem volt elsőre egyértelmű valami, akkor az adást bármikor vissza lehet tekerni.

Uverejnil používateľ Ma is tanultam valamit Piatok 24. apríla 2020

Repárszky Ildikó, a Fazekas Mihály Gimnázium vezető tanára a nyolcadik rendhagyó történelemórán bemutatja, hogyan alakultak ki az első világháború előtti szövetségi rendszerek. Ez egy nehéz és komplex téma, amihez olyan ismeretekre is szükség van, amik nem szerepelnek közvetlenül a középszintű érettségi követelményei között. A mostani órán sem marad el a témához kapcsolódó érettségi feladat megoldása, hogy ezzel is segítsük az írásbeli érettségire való készülést.

Adásunkból megtudhatjátok, hogy:
• hogyan függ össze a gyarmatosítás az európai hatalmi politika és a balkáni nemzetek önállósodási folyamata?
• miért lett a „Balkán Európa puskaporos hordója”?
• milyen hatása volt a második ipari forradalomnak?
• mi történt 1914. június 28-án?

A digitális tanrendre való áttérést az Index azzal segíti, hogy három kiváló tanárt kért fel, tartsanak tíz-tíz órát magyarból, matekból és történelemből március 23-tól április végéig. Ezek az órák nem csak az érettségizőknek lesznek hasznosak.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: