Egyéb kategória

Könyvtárosok, figyelem! Villámakciózik a minisztérium

Azt írja a miniszter, hogy a számítógépek képernyőjét le kell cserélni a klasszikus könyvekre, ezért a minisztérium év végére megmaradt pénzeszközeit az iskolák könyvtáraik gyors feltöltésére fordíthatják.
Ahogy az lenni szokott az utóbbi időben, ez a felhívás is nagyon gyors (a határidő december 14.), de  állítólag nagyon egyszerű. Az általános iskolák és a hozzájuk tartozó iskolai létesítmények pályázhatnak hozzájárulásra könyvek és hangoskönyvek vásárlásához.

Nem kell postára menni, mindent a számítógép mögül lehet elrendezni. Ezen a linken található egy minta alkalmazás is, amelyet gyorsan ki lehet tölteni. Ezután a PDF-verziót el kell küldeni a régió székhelyén található regionális irodához (a hatályos jogszabályok szerint).

Karácsony előtt a sikeres pályázók támogatást kapnak, és a támogatásért a Szlovák Kiadók és Könyvkereskedőinek Szövetségének ( Združenia vydavateľov a kníhkupcov SR ) kiadványait (könyveket vagy hangoskönyveket)  legalább 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg iskolájuknak (iskolánként legfeljebb 800 euróért ez körülbelül 100-120 cím lesz). A könyveket csak 2021. január 2-tól március 15-ig lehet megvásárolni.

Hozzátesszük: Magyar könyveket ebben a listában feltehetőleg nagyítóval sem lehet majd megtalálni, és a 20 százalék kedvezmény is meglehetősen nevetséges.

A dokumentumokban eldugva megtalálható, hogy az iskolák tárgyalhatnak más kiadókkal is a kedvezményes vásárlásokról…

Postup:
Škola, ktorá bude úspešným žiadateľom, obdrží finančné
prostriedky od ministerstva v decembri 2020. Na základe dohovoru
so Združením vydavateľov a kníhkupcov Slovenskej republiky si
budú môcť školy za zvýhodnených podmienok nakúpiť knihy u tých
kníhkupcov, ktoré si uviedli v prihláške. Škola môže nakupovať aj
u iných kníhkupcov a dojednať si vlastné zvýhodnené podmienky.
Nákup kníh alebo audiokníh je potrebné realizovať v čase od 2. 1.
2021 do 15. 3. 2021. Do 2. 1. 2020 bude na stránke ministerstva
zverejnený zoznam odporúčaných detských a mládežníckych kníh,
pre pomoc s výberom kníh.

10041_vyzva_citame-radi
%d bloggers like this: