Hazai hírek

Gröhling 3-ast kapott pandémiából

A gyerekek 2-4 hónappal vannak elmaradva a tananyaggal, a tanítók 77 százaléka kimerült, 21 százalékukat nem érdekli a tanítás a járványév után, 18 százalékuk akarja elhagyni a pályát.
A minisztérium teljesítményét pedig 3-asra osztályozták a pedagógusok ebben a tanévben.

Mindez a Focus ügynökség felméréséből derül ki, melyet a Komenský Intézet és az Oktatási Elemző Központ végeztetett el, állításuk szerint az oktatási minisztérium helyett, amely nem tett közzé összegzést és adatokat arról, milyen hatással volt a tanításra a járvány és a minisztériumi rendeletek.

A pedagógusok 40 százaléka szerint 3-asra vizsgázott az oktatási tárca a járvány alatt, 21 százalékuk 4-est, 25 százalékuk 2-est adott.

A gyerekek 81 százaléka vett részt rendszeresen a távoktatásban, 10 százalékuk egyáltalán nem. 25 százalékuknak nagy a lemaradása a tananyagban és külön kell foglalkozni velük.

A pedagógusok 84,5 százaléka mondta, hogy kevesebb tananyagot sikerült átvenni, becslésük szerint 2 hónapos a lemaradás, 25 százalékuk szerint viszont 4 hónap vagy még több.

Ezért is született több felhívás, hogy ebben a tanévben se lehessen megbuktatni senkit, ezt a minisztérium végül nem rendelte el, csak azt közölte, hogy valóban rendkívüli esetekben legyen évismétlés.

A tanítók 77,5 százaléka mondta, hogy teljesen kimerült ebben a tanévben, 21 százalékukat már nem érdekli a tanítás, 18 százalékuk akarja elhagyni a pályát.

A felmérést májusban végezte a Focus, 515 felső tagozatos tanító bevonásával.