Hazai hírek

Mestertanár Aranyérem elismerés Bárczi Zsófiának és Benyovszky Krisztiánnak

Mestertanár Aranyérem
Mestertanár Aranyérem

Bárczi Zsófia és Benyovszky Krisztián Mestertanár Aranyérem elismerésben részesültek! Az elismerésben az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) szakmai bizottságai által felterjesztett kiváló oktatók, kutatók részesülhetnek, akik legalább 10 éve vesznek részt a TDK-munkában. 2021-ben 90 Mestertanár-jelölés érkezett 19 intézményből. A szakmai bizottságok által felterjesztett 64 jelöltből 2021-ben 49-en kapják meg a Mestertanár Aranyérmet, amelyet hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében adnak majd át. Gratulálunk Bárczi Zsófiának és Benyovszky Krisztiánnak, a Bázis tagjainak!

A Mestertanár Aranyérmet a minőségi felsőoktatás érdekében kifejtett munkásság méltányolására alapították mindazon oktatók és kutatók jobb megbecsülése és ösztönzése céljából, akik az egyetemisták és a főiskolások kötelező tananyag elsajátításán túlmutató, tudományos diákköri, szakkollégiumi vagy egyéb önképzési formában megvalósuló tudományos tevékenységének elősegítéséért, kibonta­koz­tatásáért és elismeréséért témavezetőként és a tudományszervezés terén éveken át kiemelkedően eredményes, áldozatos munkát végeztek.

A Mestertanár Aranyéremre a felsőoktatási intézmények és karaik tehettek jelölést. Intézményenként/karonként egy szekcióban legfeljebb két ajánlás volt lehetséges. A javaslat feltételei (Kiemelés a Mestertanár Aranyérem Szabályzatból):

1.) Kiterjedt és eredményes témavezetői tevékenység. A kitüntetésre olyan személy jelölhető, aki számos eredményes önképzőköri munka témavezetője volt.

2.) Diákokat érintő tudományszervezői tevékenység. A kitüntetés odaítélésénél fontos szempont a hallgatókat érintő tudományszervezői tehetséggondozó tevékenység megléte.

3.) Az I. és II. pont közül legalább az egyik esetben szükséges a legalább 10 éves eredményes munka megléte és dokumentált igazolása.

A Mestertanár Aranyérem 2021. évi nyerteseinek listája

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download