Felhívások

Kulturális, hagyományápoló pályázat nemzetiségi iskoláknak

hagyomány pályázat nemzetiségi iskoláknak
(Fotó: SZMPSZ)

Pályázatot hirdetett az oktatási tárca a magyar iskolák számára. Pontosabban minden nemzetiségi iskola számára. A feladat egyszerű, cél a kulturális, regionális, multikulturális hagyományok és a történelem ápolása – viszont igyekezni kell:

a pályázat beadási határideje 2024. június 14-e.

A programokat idén augusztus vége és november vége között kell megvalósítani. A teljes pénzkeret 50 ezer euró, egy iskola maximum 2 ezer eurót kaphat. Önrészt nem kell fizetni.

A Szlovák Köztársaság Oktatási, Kutatási, Fejlesztési és Ifjúsági Minisztériuma (a továbbiakban: minisztérium) bejelenti, hogy a 2024. évre 50 000,- euró összegben elkülönített forrásokat különített el a „Nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók regionális és multikulturális oktatásának támogatása 2024” című fejlesztési projektek finanszírozására.

Az elkülönített pénzeszközöket az általános iskolák, középiskolák és iskolai intézmények finanszírozásáról szóló módosított 597/2003. sz. törvény 4d. szakasza alapján nyújtják.


A részletek itt találhatók:

 

https://www.minedu.sk/38245-sk/vyhlasenie-vyzvy-podpora-regionalnej-a-multikulturnej-vychovy-ziakov-patriacich-k-narodnostnym-mensinam-2024/