Angol nyelv Szabadidő Tanuljunk

Ingyenes alkalmazások a nyelvtanuláshoz

Régóta szeretnétek felfedezni egy új nyelvet, de sosem volt időtök nekikezdeni? Az eduline összeszedett nektek négy olyan applikációt, amiről nem biztos, hogy hallottatok, de ingyenesen letölthetitek őket.

Valószínűleg mindenki hallott már a Duolingo, a Mondly és egyéb népszerű nyelvtanulós appokról, de ezeken kívül is több olyan alkalmazás van, ami ingyenesen letölthető és sokat tanulhattok velük.

Duolingo

A Duolingo talán az egyik legismertebb nyelvtanulási app, amit az egész világon használnak a hatalmas nyelvválasztéka miatt. Erre bizonyíték, hogy több mint 300 millióan töltötték le, és használják az appot. A Duolingo az olvasási, írásbeli, beszéd- és hallgatási készségeiteket is fejleszti, mellette pedig tudjátok követni a fejlődéseteket, mindezt játékos formában.

Mondly

A Mondly mottója: „Tanulj nyelvet gyorsan”. Az applikációban angol, német, francia, olasz, spanyol és portugál nyelveken tanulhattok. Ami különlegessé teszi az appot, hogy ebben lehetőségetek van felvenni és visszahallgatni a saját kiejtéseteket, és össze is tudjátok hasonlítani a helyes megoldással. Emellett inkább kifejezések tanulására és az élőbeszéd fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, szóval akkor is hasznos lehet, ha már tanultad korábban az adott nyelvet.

Mondly

Babbel

Ebben az alkalmazásban 14 nyelv közül választhattok, amit hatékonyan el tudtok sajátítani rövid időn belül is. Korábban a Yale Egyetem is végzett egy tesztet, amiből kiderült, hogy 3 hónapon belül a használók 100%-ának jelentősen fejlődött a szóbeli kifejezőképessége. Az alkalmazás rövid, de hatékony leckéket, részletes nyelvhasználati gyakorlatokat és hasznos nyelvtani tippeket ajánl a felhasználóinak. Plusz, most a koronavírus miatt fennálló helyzetben kedvezményekkel is próbál kedveskedni a Babbel.

Babbel

LinGo Play

LinGo segítségével több, mint 25 nyelv közül válogathattok. Az ingyenesen letölthető appban nem csak nyelvleckéket tudtok venni, hanem a barátaitokat is be tudjátok vonni a játékba, így online együtt is tudtok szórakozni. Arról nem is beszélve, hogy mindezt idegen nyelveket tanulva, akár bajnokságok formájában is. A „tanfolyam” végén még LinGo bizonyítványt is szerezhettek, ha végig megcsináljátok a villámkártyákkal és tesztekkel tűzdelt leckéket.

LinGo

Memrise

Memrise alapvetően arra fókuszál, hogy megtanítson benneteket úgy használni a nyelvet, mintha anyanyelvi beszélők lennétek. Ehhez gyakorló játékokat próbálhattok ki, ami elsősorban a kiejtéseteket ellenőrzi, és kijavítja, ha esetleg nem helyesen ejtettétek ki a szavakat. Offline módban is használható, szóval, ha Wi-fi nélkül ragadtok valahol, akkor is el tudjátok ütni az időt.

Memrise Ingyenes

Busuu

Busuuval talán találkoztatok, ugyanis több mint 100 millió felhasználója van már. Rövid, de hatékony leckékkel tanulhattok nyelveket mindennap. Az app leírása szerint 22 óra a Busuu Prémium verziójával annyit ér, mintha egy szemesztert tanultatok volna az egyetemen az adott nyelvből.

Busuu

Xeropan

Xeropannal ugyan csak angolt tudtok tanulni, de ez az applikáció is szórakoztató formában, egy időutazás keretén belül egy jövőbeli zsebtanár segítségével fejleszti az angoltudásotokat. Nagyjából három évnyi tananyaggal rendelkezik, szóval intenzíven is tudjátok bővíteni az ismereteiteket.

Xeropan Ingyenes