Kitekintő

Covid tesztet csinálhatunk a nappaliban?

salivary TESTAz antigén tesztek fejlesztése olyan ütemben fejlődik, hogy ma már elérhetőek olyan Ag tesztek is, amelyekkel otthon mindenki letesztelhetné magát. Az USA-ban már megkapták az engedélyt, az EU területén ez még várat magára.

„Laboratóriumi körülmények között már 95% -os pontossággal egyértelműen meg tudták különböztetni a pozitív és a negatív COVID-19 mintákat. Egy ilyen új, AI-alapú technológia esetében, mint ez, az eredmények meglehetősen biztatóak.”

A globális Covid-19 járvány jelenlegi összefüggésében a SkillCell és a Sys2Diag/CNRS, valamint több más laboratórium is gyors diagnosztikai teszteket fejleszt, hogy legyen egy gyors és könnyen használható molekuláris nyálalapú szűrést lehetővé tevő vizsgálati módszer a Covid-19 betegek számára. Amint azt számos kiváló tudományos tanulmány mutatja, a nyálban levő anyagok lehetővé teszik a vírus hatékony felismerését egy nem invazív, biztonságos mintagyűjtés mellett.

A szájból levett nyálmintát 40 percig melegen kell tartani, azután lehet a mintával dolgozni.
salivary TEST
A minta kiértékelésére QR kódokkal ellátott tesztlapok állnak rendelkezésre. Az eredményt speciális applikáción keresztül lehet feltölteni az orvosi adatbázisba.