Lapajánló

A Kabóca áprilisi számából

Áprilisban sorban megérkeznek a költözőmadarak, hangos tőlük erdő-mező és most a Kabóca is. Egy szürkegémpárról szól Lengyel Piroska Noémi, meséjében a madarak éppen reggelizni érkeznek az egyik erdő széli tocsogóhoz a Csallóközben.

Madarasak a lapszámban a fejtörők, a nyelvi játékok, egy számolós játékban még Pali is madarakat számol halászás közben a tó partján.

A természetbarátok rovatából pedig az is kiderül, hogy honnan tudják a madarak, merre van Afrika, és miért nem tévednek el vonulásuk során hazafelé sem a hosszú úton. Folytatódik a lapban a váras kivágós papírjáték, áprilisban Budatin várát segíthetnek újrafalazni az ügyeskezűek. A két nyelven, magyarul és szlovákul is olvasható kis mesében egy erdő széli házikó új lakóival, köztük sok madárral találkozhatnak s a szókincsüket madárnevekkel is bővíthetik a legkisebbek és a szlovákul tanulók. Az angol iskolások egy lármás gazdasági udvarba látogatnak el a Kabócával, házi állatokkal és az éppen megszületett kicsinyeikkel ismerkednek – angolul.

Új fordulatot vesz Emi és Peti története Balla Margit folytatásos meséjében; az immár hattagúra duzzadt nyomozóbrigád Bélybe utazik, hogy a titokzatos szerelmes levél írójának kilétre végre fényt derítsen.

%d bloggers like this: