Könyvajánló Szabadidő

Tom és Geri, avagy nálatok ki a zseni a családban?!

Nógrádi Gábor szórakoztató és izgalmas regényei a Tom és Geri sorozatban Ritter Ottó illusztrációival jelentek meg a Móra Kiadó gondozásában.

A bátyám zseni

A tizenöt éves Gergő szenzációs találmányát, a kétmillió dollárt érő tolmácsprogramot valaki el akarja rabolni. De vajon ki? Kefe tanár úr? Vagy a tanár úr testvére, Ottó, aki csak a program miatt utazik haza Amerikából? Vagy mindketten?

Még jó, hogy Geri öccse, Tom résen van, és figyelmezteti bátyját a veszélyre. De vajon Geri hisz neki? Hiszen a testvérek között látszólag nem éppen testvéri a szeretet. Ilyesmi előfordul, ha két fiú ugyanabba a lányba – a szépséges Eszterbe – zúg bele.

Szerencsére beszáll a nyomozásba a hatodikosok titkos Szövetsége és Veronika tanárnő is, aki okkal gyanakszik Ottóra. Nógrádi Gábor könyve egy izgalmas és humoros sorozat első kötete.

Az öcsém zseni

Tomnak minden oka megvan az elkeseredésre. Megharagszik rá szerelme, Eszter, meg kell verekednie Digóval, a suli leghírhedtebb vagányával, ráadásul még mindig mindenki Gerit, a bátyját tartja zseninek. Persze Tom sem az a fajta, aki elbújik egy sarokba sírdogálni.

Az egész világgal felveszi a harcot, ha kell. Szerencsére nem kell. Csupán Digó apjával és az ismét megjelenő Konrád Ottóval kell megküzdenie a hetedikesek Szövetségének segítségével. A két sötét figura titokban olyan akciót tervez, amely gyerekek tízezreit sodorhatja veszélybe. Egyedül Geri új találmányával lehet őket leleplezni.

De vajon Geri megengedi-e Tomnak, hogy felhasználja a találmányt?

A nagyikám zseni

Minden nagyinak vannak titkai. Tom és Geri nagyija például fiatalon titkos ügynök volt, a harcművészetek mestere, a lőfegyverek szakértője. Fedőneve: Sellő.

Mostanában főleg palacsintát sütöget otthon az unokáinak, akikért tűzbe megy, ha kell. Márpedig kell, méghozzá fegyvertűzbe, ugyanis az egyik unokáját, Gerit, elrabolják. Vajon Sellő nyugdíjasként képes még felvenni a harcot egy csapat maffiózóval? Szerencsére segít neki másik unokája, a talpra­esett Tom, meg a hetedikesek Szövetsége. Sőt, egykori titkosszolgálati főnöke is feltűnik, az ezredes, aki még mindig szerelmes belé.

A szórakoztató és izgalmas regény, amely A bátyám zseni és Az öcsém zseni című könyvek folytatása, letehetetlen olvasmány gyereknek és felnőttnek egyaránt.