Felhívások Oktatás

Újra lehet nevezni a legjobb tanárokat!

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos Kutatási és Sportminisztériuma a Zlatý Amos SR – OZ ADEVYK verseny szervezőivel együttműködve ötödik éve hirdeti meg a Legjobb nemzeti kisebbséghez tartozó tanár és az Előítéletek nélküli tanár díjat.

Az első kategória célja a nemzeti kisebbségi iskolákban dolgozó tanárok díjazása, a második kategória célja pedig a szociálisan hátrányos helyzetű és a marginalizált roma közösséghez tartozó tanulókkal foglalkozó tanárok díjazása. A pályázaton általános iskolák, középiskolák, speciális iskolák és művészeti általános iskolák vehetnek részt.

Az iskola valamennyi tanára jelölhető. Jelölhetnek tanulók, szülők, tanárok/kollégák, iskolaigazgatók. A diáktanácsokat vagy diákönkormányzatokat is bátorítják a részvételre. A jelölők feladata, hogy írjanak egy történetet (jellemzést) vagy verset a tanárról, amely alapján a díjra javasolják, hogy miért a kiválasztott tanár/nevelő a legnépszerűbb. A megírt történet terjedelme 1-2 A4-es oldal.

A fenti kategóriákban legkésőbb 2022. április 15-ig lehet benyújtani a jelölteket a https://www.zlatvamos.sk/nai-ucitel-narodnostnych-mensin/ és a https://www.zlatyamos.sk/ucitel-bez-predsudkov/ oldalon közzétett online jelentkezési űrlapon. Az egyes kategóriák győztesei anyagi jutalomban részesülnek, és részt vesznek a döntő estjén.

 

legjobb pedagógus
legjobb pedagógus
%d bloggers like this: